Search found 143 matches

by subpixel
Fri Jul 17, 2020 08:20
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: outing the resolume preview monitor via spout or NDI
Replies: 2
Views: 1224

Re: outing the resolume preview monitor via spout or NDI

I don't know of any other sensible way besides edwin's solution.

A non-sensible way is doing region-of-interest capture of the screen positioned where the Preview window is in the Resolume UI. Has pretty serious drawbacks.

-subpixel
by subpixel
Mon Nov 25, 2019 14:57
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Loosing ndi connection
Replies: 12
Views: 4592

Re: Loosing ndi connection

So you have a PC with a 10GbE network card connected to a switch with a 10GbE connector, and the switch is also connected (1GbE ports) to ten Deltacast NDI-to-HDMI decoders ( DELTA-neo N2H ). What do you mean by "external card"? I suggest drawing a diagram showing the network connections. ...
by subpixel
Mon Nov 25, 2019 14:10
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Virtual DJ Spout Sender
Replies: 3
Views: 1657

Re: Virtual DJ Spout Sender

Screenshots?

Is it possible that the Virtual DJ source is transparent? Have you tried disabling the Alpha channel (deselect the A from the RGBA switches at the top right of the Spout Sender panel)?

-subpixel
by subpixel
Mon Nov 25, 2019 14:06
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: APC 40 Switching Decks and button mapping
Replies: 2
Views: 1071

Re: APC 40 Switching Decks and button mapping

You can make clip-specific ("This clip") shortcuts, but supposing you mean changing the "By position" shortcuts, I assume not. Perhaps if that is something you really need to do, you could use some external MIDI mapping tool that allows you to switch mapping presets (that transla...
by subpixel
Thu Nov 21, 2019 11:02
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Parameter automation - in/out point values not being reached
Replies: 1
Views: 1183

Parameter automation - in/out point values not being reached

It seems that, when using Timeline, BPM Sync and Clip Position automation for an effect parameter, the end values are not reached. eg whe the parameter automation is set to the full range, the parameter does not end up with a value of 0.0 nor 1.0, whether in Loop (forward and backward), Bounce, or R...
by subpixel
Thu Nov 21, 2019 10:26
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Ideal 4k File Type, Codec, and Workflow Mac -> PC
Replies: 6
Views: 2657

Re: Ideal 4k File Type, Codec, and Workflow Mac -> PC

Transcode to JPEG/MJPEG in a .mov container maybe? At least then the there are no interframe hassles.
by subpixel
Thu Nov 21, 2019 10:08
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Resolume eating all GPU memory, Spout, Directx9
Replies: 19
Views: 4934

Re: Resolume eating all GPU memory, Spout, Directx9

sefreso wrote: Wed Nov 20, 2019 09:46 I need 60 fps and alpha because I want to produce VJ loops from spout sources I developed. I want to use resolume for its effects and nice interface.
You could try recording at 30fps and doubling the framerate of the recording in post.
by subpixel
Thu Nov 21, 2019 10:01
Forum: Problems? Bugs? Solutions!
Topic: Edge on slice how to
Replies: 3
Views: 1713

Re: Edge on slice how to

Here's a start. You can do a basic edge using: Solid Color source (with whatever color you want the edges to be)ill Slice Transform effect (add all your slices, Scaling mode Mask) Edge Detection effect This will give you solid black shapes with edges in the color of your Solid Color source. If the c...
by subpixel
Thu Nov 21, 2019 08:27
Forum: Developers Developers Developers
Topic: plugMain() not called with FF_PROCESSOPENGL
Replies: 2
Views: 5927

Re: plugMain() not called with FF_PROCESSOPENGL

Might ProcessOpenGL() be called if InitGL() fails, or does failure from InitGL() ensure it is not called?
by subpixel
Thu Oct 10, 2019 06:02
Forum: Developers Developers Developers
Topic: plugMain() not called with FF_PROCESSOPENGL
Replies: 2
Views: 5927

plugMain() not called with FF_PROCESSOPENGL

Under what circumstances does Resolume allow the instantiation of an effect (ie it appears in the Effects browser and can be added to a Clip/Layer/Group/Composition) but then not actually call plugMain() with functionCode == FF_PROCESSOPENGL ? I"m testing a "passthrough" plugin (not i...