Resolume Avenue 3.2 Released!

Stay up to date with important updates, artist showcases and more
mmmelt
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue Apr 13, 2010 19:55

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by mmmelt »

like! :D

deadlock
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Tue Apr 06, 2010 11:58

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by deadlock »

I'm going to give it a try at the weekend!

Limão
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Thu Apr 15, 2010 19:42

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by Limão »

Hello :)
Love to have back my Trails effect!
And so many improvements!!!!!!!!

But i'm having some problems with the DXV Codec 2.0.
I'm using Sony Vegas Pro 9, and i can't render loops with DXV Codec,
it gives me this message "an error ocured when converting with a codec"!
I know it works in other software, but thought it might be a useful information.
Tks!
Limão

User avatar
bart
Team Resolume
Posts: 2143
Joined: Wed Sep 29, 2004 10:01
Location: Resolume HQ

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by bart »

dbiz wrote:error message "not implemented" after choosing the install dir...
This is fixed, the 3.2 installer is now built with the latest version of Inno installer and installs resolume fine on w7. Thanks for reporting this!

VibemasterBert
Is taking Resolume on a second date
Posts: 22
Joined: Wed Apr 23, 2008 12:12

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by VibemasterBert »

the new dxv-codec is fantastic.

thank you very much for the alpha-channel feature!

haraldrettich
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2009 09:48

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by haraldrettich »

no luck with avenue 3.2 demo version.
i have no output on the second screen
i can activate it but it is black.
3.1.3 version was ok.

any help appreciated

win xp pro
nvidia gforce 7600

regards
harald

haraldrettich
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 8
Joined: Thu Apr 23, 2009 09:48

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by haraldrettich »

problem solved :)

after installing the latest nvidia driver Version 197.45
everything works.

regards
harald

sorry, should have done that earlier

User avatar
digital:snot
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 121
Joined: Sat Oct 09, 2004 06:39
Location: USA

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by digital:snot »

Res Ave 3.2 performed flawlessly last weekend for 3, 4-hour shows. no lockups, and that, on a virgin laptop: - (specs: sony vaio VPCZ1190X - Windows 7 Pro 64bit - 384GB (256GBx1 + 128GBx1) Solid State Drive with RAID 0 - intel core i7-620M - 4GB (4GBx1) DDR3-SDRAM-1066 - NVIDIAGeForce GT 330M GPU (1GB VRAM) )- (so much power from a 3lb 13inch notebook)

outputing 1280x720 to a 30 foot x 10 foot screen via 3, Highend DL3's

alpha DXV adds a whole new dimension to event media. the ability to create looks on the fly, that i would usually pre-produce adds an exciting new element.

i love how individual layer/clip parameters can allow me to stretch content to "correct" aspect ratio squish for logos and content that isn't formated for a superwide projection.... it's the little things...

With Alpha codec and higher quality png, Resolume is becoming the equivalent of a hardware-controlled, LIVE, After Effects app.... the potential is staggering.

kudos on a great release!

User avatar
francoe
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 355
Joined: Thu Nov 27, 2008 23:30

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by francoe »

digital:snot wrote: alpha DXV adds a whole new dimension to event media. the ability to create looks on the fly, that i would usually pre-produce adds an exciting new element.

i love how individual layer/clip parameters can allow me to stretch content to "correct" aspect ratio squish for logos and content that isn't formated for a superwide projection.... it's the little things...

With Alpha codec and higher quality png, Resolume is becoming the equivalent of a hardware-controlled, LIVE, After Effects app.... the potential is staggering.
yeah, but we still miss the ability of scale the individual clips in a masked layer
(new update, same pipeline).
png masks are usseless if you previously need to create scaled content to fits in it.
Render an alpha dvx video is better, but have the same cons that renders a clip and apply a keyer.
You can't create the mask on the fly.

edwin
Team Resolume
Posts: 1144
Joined: Thu Oct 07, 2004 10:40

Re: Resolume Avenue 3.2 Released!

Post by edwin »

We are planning to add more flexibility on how the masks are applied. But there is just so many things we can do at a time. With the 3.2.0 release we focused a lot on image quality and ironing out the most persistent bugs and thus improving stability.
For masking we would like to enable the user in the future wether the mask is pre or post compositing and effects. This way a mask can be applied after the clip is scaled, rotated etc or before.
Would that be sufficient in your opinion, or do you have another suggestion?

Post Reply