AVer video capture

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
hajdelak@seznam.cz
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue May 14, 2013 20:37

AVer video capture

Post by hajdelak@seznam.cz »

Hi I just switched from PC to Mac.
I was using AVer on PC to get cinch live video signal and it worked quite well.
Now I've got new Aver Capture M - I can see the live video in AVer interface, but I don't see it in Resolume in SOURCES :( I hope it is just some minor thing in settings. OR?
thanks for any reply

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: AVer video capture

Post by HerrNieDa »

seems it won't work :D
on osx there are few no none video grabbers which work in resolume...
i got a elgato eyetv hybrid...
video input works superstable on pc but won't show up in mac in the sources list :(

blackmagic devices should work if you can connect it to your system ;)
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

faderc
Is taking Resolume on a second date
Posts: 15
Joined: Mon Sep 03, 2012 03:37
Location: palmerston north, new zealands belly button

Re: AVer video capture

Post by faderc »

I dont know if this is exactly what you mean, but im using an EasyCap to get image from a Bleeplabs HSS3jb to the laptop, EasyCap Viewer software to show the image on the laptop, then CamTwist software to get it into Resolume.

Bit of a pain, but low cost AND effective.
if you have money there are probably better answers...

party on

Cx
researchintospeed. arena 5.1.1, macbook pro.

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: AVer video capture

Post by HerrNieDa »

faderc wrote:I dont know if this is exactly what you mean, but im using an EasyCap to get image from a Bleeplabs HSS3jb to the laptop, EasyCap Viewer software to show the image on the laptop, then CamTwist software to get it into Resolume.

Bit of a pain, but low cost AND effective.
if you have money there are probably better answers...

party on

Cx
never thougt of such a workaround, nice point!
here's another link to camtwist because the link you posted is offline

http://camtwist.en.softonic.com/mac/dow ... ownloading
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

User avatar
Stickygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 202
Joined: Mon Jun 09, 2008 21:33
Location: vancouver

Re: AVer video capture

Post by Stickygreen »

faderc wrote:I dont know if this is exactly what you mean, but im using an EasyCap to get image from a Bleeplabs HSS3jb to the laptop, EasyCap Viewer software to show the image on the laptop, then CamTwist software to get it into Resolume.

Bit of a pain, but low cost AND effective.
if you have money there are probably better answers...

party on

Cx
Also instead of using Camtwist, you can use VideGlide capture driver http://www.echofx.com/videoglide.html . It was broken with an earlier release of R4, but it seems to be working for the last few versions. I've been an Easycap user since the R3 was in version 1.

that little guy is rock solid, and I love it.

Also make sure to get the RIGHT easy cap. there are certain versions for Mac, and some for PC only, plus there are fakes out there to... That site i linked to is reliable to purchase from. I've bought 4 over the last few years, good customer service to.

Post Reply