Any way to align beats using BPM Sync?

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
Mc128k
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 13
Joined: Thu Aug 24, 2017 23:21

Any way to align beats using BPM Sync?

Post by Mc128k » Mon Aug 28, 2017 10:24

I'll make it clearer, if I have a clip that has a certain number of beats, I can use BPM sync and tell it how many beats there are, but what if the clip doesn't start with a beat, but in the middle of it? In other words, I'm looking for the possibility to "sync" the start of a loop at some other point rather than the beginning, keeping the BPM sync feature.
Like a "translation" feature of the whole clip. I've searched guides and manuals, it seems to be missing.

Any ideas?

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5180
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Any way to align beats using BPM Sync?

Post by Joris » Mon Sep 11, 2017 18:56

This is not currently possible. Would be cool to have though!

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1054
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Any way to align beats using BPM Sync?

Post by Arvol » Mon Sep 11, 2017 19:55

Having "Edit-able" BPM points (Kind of like how you can move the star end end point of the clip), would be cool.
OR
If it's a clip you use a lot, Just edit the video to align itself to 120BPM so when you change stuff in Resolume, it will stay in sync :)

Post Reply