Page 1 of 2

OSC clip playback

Posted: Mon May 28, 2018 15:36
by theoriz
Hi,

I encountered two problems during a show I made using Resolume 6.0.7 and OSC.

First problem : let's say I want to control clip 1 on layer 3 : if I send "/composition/layers/3/clips/1/transport/position/behaviour/playdirection" and add an int argument between 0 and 3 (as written in documentation) I will only be able to play backward or forward with "0"and "1" values, "2" and "3" values won't have any effect (no pause or random playback).

The second one appeared when I tried to control the same clip timeline position through OSC. Wherever I move the position, the media restarts and then go to the asked position. This doesn't appear when the position is moved with a mouse. A trick I found is to set the media on pause manually (because it doesn't work with OSC as said above) and then move.

Are those bugs known ?

Thank you,

Alex

Re: OSC clip playback

Posted: Mon May 28, 2018 15:46
by Zoltán
Yes, we're working on it.

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 16:55
by nuvedai
I still have the same problem.
OSC play and pause (.../direction/2, .../direction/3) don't work, on global, layer and clip levels,
This problem exists both when trying to send OSC messages manually, but also when syncing two Resolume Arenas on two computers through OSC.

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 17:06
by Zoltán
nuvedai wrote:
Thu Mar 14, 2019 16:55
OSC play and pause (.../direction/2, .../direction/3) don't work, on global, layer and clip levels,
These should be messages to the address:

/composition/layers/2/direction
with an integer argument: 0 to 3

/composition/layers/2/direction/2 address alone won't work.

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 17:34
by nuvedai
Zoltán wrote:
Thu Mar 14, 2019 17:06
These should be messages to the address:

/composition/layers/2/direction
with an integer argument: 0 to 3
I apologize, that's what I meant.
Sending integer / float 0, to an address like /composition/direction or /composition/layers/1/direction, works.
Sending any other number, int or float, always triggers the "play forward" button.
As if inside Resolume Arena the type is actually coded as a boolean (where anything other than 0 is interpreted as 1).

Like I said, this also causes a problem with Resolume's own OSC syncing feature, so it is definitely a bug on Resolume's side.

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 18:14
by Zoltán
Which 6.x.x Resolume version are your using exactly?

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 18:28
by nuvedai
6.0.7
Okay, I see something similar was addressed at 6.0.11
I'll update and see.
Thanks.

Re: OSC clip playback

Posted: Thu Mar 14, 2019 19:01
by nuvedai
Works! Sorry for unnecessary trouble / Thanks for showing the way

Re: OSC clip playback

Posted: Mon Apr 08, 2019 16:53
by AndrewIAm
nuvedai wrote:
Thu Mar 14, 2019 16:55
OSC play and pause (.../direction/2, .../direction/3) don't work
I am use 0 for Back, 0,33 for Fwd, 0,6 for Pause, 0,9 for Random. And its work

Re: OSC clip playback

Posted: Wed Apr 17, 2019 09:55
by HarryLoop
AndrewIAm wrote:
Mon Apr 08, 2019 16:53
nuvedai wrote:
Thu Mar 14, 2019 16:55
OSC play and pause (.../direction/2, .../direction/3) don't work
I am use 0 for Back, 0,33 for Fwd, 0,6 for Pause, 0,9 for Random. And its work
do you use 6.0.11 too? because after reinstalling does not work for me :?