Page 1 of 1

6.0.9 FX Clips / Non Standard Canvas Size

Posted: Fri Jun 29, 2018 02:54
by kclarkmusic
Was going to post about an odd scaling issue I was seeing regarding the use of FX clips when the composition size is non standard (ie: when using the resolume approved input map method)

I sorted out the issue and realized that the FX clips were made when the composition was still at 1920x1080, but when I changed the composition size, the FX Clips stayed at 1920x1080 and so Layer 1 Content with Layer Auto Size = Fill, fed into a Clip FX above that (which was still 1080p) but then the Clip FX's layer was Auto Size = Fill obviously created an additional level of scaling.

TLDR: Any thoughts on having FX Clips automatically take the size of the composition size, or layer size?

Re: 6.0.9 FX Clips / Non Standard Canvas Size

Posted: Fri Jun 29, 2018 05:22
by drazkers
kclarkmusic wrote:
Fri Jun 29, 2018 02:54
Was going to post about an odd scaling issue I was seeing regarding the use of FX clips when the composition size is non standard (ie: when using the resolume approved input map method)

I sorted out the issue and realized that the FX clips were made when the composition was still at 1920x1080, but when I changed the composition size, the FX Clips stayed at 1920x1080 and so Layer 1 Content with Layer Auto Size = Fill, fed into a Clip FX above that (which was still 1080p) but then the Clip FX's layer was Auto Size = Fill obviously created an additional level of scaling.

TLDR: Any thoughts on having FX Clips automatically take the size of the composition size, or layer size?
I have this with mapper clips that i have in my comp, i just got used to resizing them until i realized i could select all of them using shift select then

Right click > Resize > Stretch

Re: 6.0.9 FX Clips / Non Standard Canvas Size

Posted: Sun Jul 15, 2018 15:09
by manoeuvretv
The multi-select right click resize option is a godsend.
I would love it if you could make Fit/Fill/Stretch/Original the default behaviour for a clip or a layer, so when you resize a comp all your content adjusts accordingly. I find with Mapper/Chaser/FXLayer comps I'm forever adjusting these on a per show basis as I try to shave as many pixels as possible off large custom composition sizes.

Re: 6.0.9 FX Clips / Non Standard Canvas Size

Posted: Sun Jul 15, 2018 17:35
by Zoltán
manoeuvretv wrote:
Sun Jul 15, 2018 15:09
I would love it if you could make Fit/Fill/Stretch/Original the default behaviour for a clip or a layer, so when you resize a comp all your content adjusts accordingly.
you can set the layer to auto size it's clips: https://resolume.com/support/en/layers#video

Re: 6.0.9 FX Clips / Non Standard Canvas Size

Posted: Mon Jul 16, 2018 01:26
by manoeuvretv
Cheers, oh you can! I missed it on the layer panel, was looking for a right click option like on per clip resize. All is right with the world, nothing to see here, Resolume to the rescue.