Page 1 of 1

FPS drop in Advanced output

Posted: Sat Mar 02, 2019 21:49
by trekfan42
when running a dedicated output im at 60... but as soon as i try to use advanced output it goes down to 30.
utilization of the GPU is in the low 20%s.
running razer blade 15 1060

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Mon Mar 04, 2019 14:31
by Zoltán
Which output are you using exactly?
If you switch on Show display info in the output menu, you can check if the connector you use actually comes from the renderer card, so the Renderer and The GFX card should be the same.
If you see the renderer being the nvidia, and the GFX card Intel integrated, then that could be the reason for your bid FPS drop.

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Wed Mar 06, 2019 17:06
by trekfan42
I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.

If i set my screens and slices so that they go to 2 displays it chugs.

I went into nvidia and combined them in to one display 3840x1080, and then made it so my advanced out but went to just that display and my FPS went back up to 60.

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Fri Mar 08, 2019 12:21
by Zoltán
trekfan42 wrote:
Wed Mar 06, 2019 17:06
I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.
Yes, but which GFX card, is it the same as the renderer?

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Thu Mar 21, 2019 17:15
by trekfan42
Zoltán wrote:
Fri Mar 08, 2019 12:21
trekfan42 wrote:
Wed Mar 06, 2019 17:06
I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.
Yes, but which GFX card, is it the same as the renderer?
Yes, In the performance window in task manager i can see the igpu is not being used, only the dgpu

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Thu Mar 28, 2019 19:30
by Zoltán
If you switch on Show display info in the output menu, and enable the output should see something like this on your actual output (red arrows show what you need to keep an eye on)
Képernyőfotó 2019-03-28 - 19.27.42.png

Does the GFX card say the same GPU as the renderer?

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Tue Apr 09, 2019 14:45
by Schaupau
Hi there,

I am having the same Problem.
Renderer and gfx are the same.
It ist Not depending on
-Resolution of the comp
- resolution of the Output
- how big the slices are

Just advance Output and 2 Screens.
Drops down to 19fps

Any ideas?

Rtx2060
Win10
Best,
Oli

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Tue Apr 16, 2019 10:02
by Zoltán
Schaupau wrote:
Tue Apr 09, 2019 14:45
I am having the same Problem.
Renderer and gfx are the same.
What kind of machine is this?
What resolutions are you running?
And which Resolume version?

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Wed Apr 17, 2019 14:10
by Yuckfou157
Hi, I have a 15" Razer Blade but with the 1070 in it, and had the same problems, after figgeling a lot with the settings it runs stable at 60fps no matter what, so I've made a bunch of screenshots to show the settings :)

Re: FPS drop in Advanced output

Posted: Wed Apr 17, 2019 14:13
by Yuckfou157
The driver version is not the newest, but a stable one that's solid an reliable, and you have to check al windows annoying settings regarding scaling and the display, and set everything to maximum performance :mrgreen:
And as always, Master Joris did the math and knows much more...
viewtopic.php?f=7&t=15688&hilit=V+sync