Page 1 of 1

Deactivating a Clip by activating another

Posted: Sat Mar 09, 2019 15:04
by klumbich
Hi there! :-)

Should be a easy thing to do, but I cant figure it out?

Lets say, I have got a first Clip in Layer 3/Column 1.
Now I want to start a second Clip in Layer 1/Column 2 and want to stop the other simultaneously.

Any hint for me?
Thx in advance
:)

Re: Deactivating a Clip by activating another

Posted: Mon Mar 11, 2019 14:20
by Zoltán
How about launching the Column (click on the column name)?

Re: Deactivating a Clip by activating another

Posted: Wed Mar 13, 2019 15:22
by klumbich
Post by Zoltán » Mon Mar 11, 2019 14:20
How about launching the Column (click on the column name)?

This doesnt work for me, because launching via Column-Switch stops an FX-Layer on an other Layer as well which needs to stay active.
I dont get the clue, why such a simple thing is so complicated - Is it not possible to switch back/forward to a Layer-1-Clip after a clip ran on Layer 2?
Question.jpg
Question.jpg (47.1 KiB) Viewed 864 times

Re: Deactivating a Clip by activating another

Posted: Wed Mar 13, 2019 16:53
by Zoltán
klumbich wrote:
Wed Mar 13, 2019 15:22
This doesnt work for me, because launching via Column-Switch stops an FX-Layer on an other Layer as well which needs to stay active.
You can right click on the clip slot in the fx layer, select Ignore column trigger.
This will make the column trigger being ignored for that layer in that slot.
You can also set this on the layer level if you'd like the whole fx layer to ignore column triggers.

Re: Deactivating a Clip by activating another

Posted: Wed Mar 13, 2019 17:36
by klumbich
Aaaah, I seeeee.
Ok, this seems to work now.

Thank you very much.
:-)