Capture audio from HDMI input

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
ArthurTheTortoise
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Thu Jan 14, 2021 16:46

Capture audio from HDMI input

Post by ArthurTheTortoise »

Hi,

I'm using a USB dongle to pull hdmi signal from my mac (running rekordbox) into my PC running Avenue. I can pull in video no issues, but I cannot seem to be able to pull in audio.

Audio is definitely coming through the device as I can pull through to OBS separately at the same time and it can also be used as a general audio input in the preferences. But I wanted to pull into resolume directly with the audio.

1. Is this possible?
2. is there a special setting etc in 'sources' to activate this?

Thanks :-)

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4908
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Capture audio from HDMI input

Post by Zoltán »

Audio inputs are only available for SMPTE and FFT.
Audio input to the composition via capture cards is not supported currently.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

ArthurTheTortoise
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Thu Jan 14, 2021 16:46

Re: Capture audio from HDMI input

Post by ArthurTheTortoise »

Ok - thanks for letting me know!

Post Reply