Forward key.. Make it work on columns too

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
gregsully
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Mon Feb 14, 2011 21:52

Forward key.. Make it work on columns too

Post by gregsully »

I like using the forward key to trigger the next clip on a layer.. I wish I could also do this for whole columns as well.. This way I could trigger full sets of movements at once and run thru an entire show click by click.

When I VJ I free-form it.. but in my corporate work where everything is locked in place this column advance feature would be really nice as I 'go' on cues.

User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1337
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by cosmowe »

BIG + from me!
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

gregsully
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Mon Feb 14, 2011 21:52

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by gregsully »

I never would have run a show like this with v3 so much.. but now with v4 and auto fades set up per layer.. the grid has become a usable timeline for me.. Thus the forward columns with a key would put it all together.

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by HerrNieDa »

just a thought (maybe too complicated, but if the gui would be more customizeable it may makes more sense):

what about extra column properties and effects....
so that you can use a column like a layer...
also would make sense working with vms (just thinking about a setup we gonna have here).... so i can sync colums via dmx, and the colums are "mapped" with ir mapio....

sure now you can normally do a workaround with that...
but maybe the columns also want to have their own properties :p
otherwise it may be a little confusing having 4 than 3 possibilities to drop an effect on :p
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

gregsully
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Mon Feb 14, 2011 21:52

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by gregsully »

^^Ya I don't want to get to complicated with this request.. Simple click forward to advance to the next column would be powerful.. Possibly get to it but hitting up key to get to the top (above the layers)

damstraversaz
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 77
Joined: Tue Mar 01, 2011 09:39
Location: france

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by damstraversaz »

+1 too :)
digital arts:
http://www.damientraversaz.com/#!art-numerique/c1s43
music for dance, documentary and digital arts:
http://www.damientraversaz.com/

User avatar
vj granda
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 195
Joined: Tue Sep 28, 2010 11:34
Location: Andorra

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by vj granda »

+1 here...

User avatar
vj granda
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 195
Joined: Tue Sep 28, 2010 11:34
Location: Andorra

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by vj granda »

HerrNieDa wrote: what about extra column properties and effects....
p
Effects per Column will be a great improvement.... :D :D :D

faderc
Is taking Resolume on a second date
Posts: 15
Joined: Mon Sep 03, 2012 03:37
Location: palmerston north, new zealands belly button

Re: Forward key.. Make it work on columns too

Post by faderc »

+1.

If it was also able to be done via autopilot that would be super helpful.

party on.
Cx
researchintospeed. arena 5.1.1, macbook pro.

Post Reply