Remote control of Arena 4.0

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
Post Reply
Jonlee2001
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue Jan 17, 2012 16:41

Remote control of Arena 4.0

Post by Jonlee2001 »

Hi all,

This is my first question here - i've been using the demo version of Arena 4.0 for the last few weeks and I'm loving it.

Now to my question:

I'm due to take part in a show at this theatre over the summer (http://www.minack.com) - apologies if links are not allowed but it's easier to understand my problem if you know the location of the show.

It will involve several projectors/plasma screens built into parts of the set we are going to build which will involve running cabling from the set pieces to my machine running Arena 4.0 - which will probably need to be somewhere down near the stage (i've got some CAT5 extenders on order but even they have distance restrictions) but the ideal control position would be the "control room" positioned halfway up the racked seating.

So - I know you can control Arena 4.0 via DMX, OSC, or Midi but I was wondering if anyone has any thoughts on what we be the best approach to control the server remotely?

Any ideas/suggestions greatly received,

Jon

User avatar
VJair
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 609
Joined: Wed Jan 19, 2005 21:23
Location: Kent - UK

Re: Remote control of Arena 4.0

Post by VJair »

good cat 5 vga extenders shouldnt have trouble over that distance, ive certainly seen them run much further.

if you dont want to go for midi / osc / dmx, then another option could be something like win vnc ( dunno if you are pc or mac ) or similar remote desktop software.

personaly i would go for cat 5 / vga as id rather have the computer near to me as its more likely to go wrong than than long cables / cat 5.

dirtyjohn_lv
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 359
Joined: Sat Oct 29, 2011 22:24
Location: Las Vegas, NV

Re: Remote control of Arena 4.0

Post by dirtyjohn_lv »

Wyse PocketCloud works great for remote access. Full desktop access via iOS or Android, works with Win and Mac.

footbag
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 4
Joined: Thu Jan 19, 2012 01:12

Re: Remote control of Arena 4.0

Post by footbag »

vga over cat5 works great for me. hdmi over cat5 also is great for running your video over a 100ft. and its way cheaper!!

User avatar
Stickygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 202
Joined: Mon Jun 09, 2008 21:33
Location: vancouver

Re: Remote control of Arena 4.0

Post by Stickygreen »

like VJair said good VGA - CAT5 will go a long way, cheap ones won't

get something that is self powered, you know plugs into the wall... preferably by a good name brand, Kramer, Extron, or Gefen.

Post Reply