Group and Hide Layers

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
Post Reply
kmifflin
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 173
Joined: Tue Oct 04, 2011 14:11

Group and Hide Layers

Post by kmifflin » Mon Oct 21, 2013 19:05

I like to see a grouping feature. I use the layer router often when I need to pip in the same content to two places, I wish I didn't have to scroll past the layer with the router on it. Grouping and hiding this would help.

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5180
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Group and Hide Layers

Post by Joris » Mon Nov 11, 2013 16:46

Grouping, hiding and locking layers has been discussed quite a bit.

We're not really enthusiastic about it, but we can see how useful this would be. I'm not quite sure if we can manage an elegant solution in the next release, but we're aware of the demand.

User avatar
VJzoo
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 254
Joined: Tue Oct 12, 2004 12:41
Location: Perth, Australia

Re: Group and Hide Layers

Post by VJzoo » Fri Dec 06, 2013 10:04

This would be great especially for laptops with lower resolution screens, maybe being able to compact the layer like you can with an effect so it just has the name and an opacity slider could work.
Jas
(the dyslexic VJzoo)

http://vjzoo.com
~ quite nice visuals ~

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2766
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: Group and Hide Layers

Post by Oaktown » Sun Apr 27, 2014 21:48

It'd also be great to have the ability to group layers and have a group transport control (pause, play, speed, etc....) which controls all the layers within the group as a sub-composition. The transport control would be applied on top of the layer controls so different layers within the group could have different speeds for instance and adjusting the group speed would adjust the different layers accordingly. Same with all other transport controls. So if a layer is paused, it would remain paused even after the group is played in either direction. Hopefully that makes sense!

Then, we could composite groups with other groups & non-grouped layers and use the group as an output for advanced outputs or use the router for either layers or groups.

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5180
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Group and Hide Layers

Post by Joris » Tue Apr 29, 2014 09:36

So if a layer is paused, it would remain paused even after the group is played in either direction. Hopefully that makes sense!
Not really, actually ;) Do you want the paused clip to follow the group or not? How would Resolume know when to follow the group and when not to? The only way we could see something like group controls working, is in the same way as the global direction controls work now.

But all in all group controls are not something we're going to add anytime soon.

User avatar
lotech
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 82
Joined: Thu Oct 07, 2004 21:45
Location: AKL, New Zealand

Re: Group and Hide Layers

Post by lotech » Tue Apr 29, 2014 22:12

Another way would be adding some basic module and scripting supper - help us help ourselves. It would be good if I could make a button in the GUI that could send multiple Midi or OSC commands.

Post Reply