Preserve aspect input slice

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
Post Reply
User avatar
Grimm90
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 208
Joined: Wed Nov 29, 2017 19:08

Preserve aspect input slice

Post by Grimm90 » Sun Jan 19, 2020 18:55

Silly little thing, can there be a "preserve aspect ratio" checkbox on the right side panel of a slice in the input selection ?

I know you can use shift & alt to keep the ratio, but here i am trying to get the height on exactly 160, and i keep moving between 159-161 with my mouse & shift + alt pressed.

I would just like to type it in "height" , and have the "width" change accordingly..
Capture.JPG
Capture.JPG (20.83 KiB) Viewed 348 times

deflost
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 54
Joined: Tue Jul 07, 2009 23:10

Re: Preserve aspect input slice

Post by deflost » Sun Jan 19, 2020 19:15

++1
westfernsehen, leipzig

Online
Zoltán
Team Resolume
Posts: 4110
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Preserve aspect input slice

Post by Zoltán » Mon Jan 20, 2020 15:08

What happens if you zoom in a bit, and use Shift+Alt to resize?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
Grimm90
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 208
Joined: Wed Nov 29, 2017 19:08

Re: Preserve aspect input slice

Post by Grimm90 » Mon Jan 20, 2020 23:21

flickering a bit between 159.71 - 160.28.
I get what you mean , zooming it makes it much more precise , and i'm sure if i'm a bit more patient i get it spot on.
But yeah , new features forum :D I'm just proposing stuff :)

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1231
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Preserve aspect input slice

Post by Arvol » Tue Jan 21, 2020 03:45

Wouldn't hurt to have it, but shift and drag has worked flawlessly for me. you can also do a quick math conversion in excel in less than a min to get the exact numbers if you're that picky ;)

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5182
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Preserve aspect input slice

Post by Joris » Tue Jan 21, 2020 12:35

You can even type

Code: Select all

oldY / oldX * newX
straight in the Resolume number box. But yeah, +1 for aspect locks

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1231
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Preserve aspect input slice

Post by Arvol » Tue Jan 21, 2020 16:33

Joris wrote:
Tue Jan 21, 2020 12:35
You can even type

Code: Select all

oldY / oldX * newX
straight in the Resolume number box. But yeah, +1 for aspect locks
Doing math in ASS and the [space] shortcuts are seriously one of the main reason's i moved over to Resolume. It's the bee's knees!

Post Reply