BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Bro, does your rig even lift?
User avatar
skulpture
Is taking Resolume on a second date
Posts: 38
Joined: Wed Jul 04, 2012 17:47
Location: Yorkshire, UK

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by skulpture »

cvanhoose wrote:The mini works as well, I have tested them all. Output is not functioning at this time.
So the Mini Recorder works but the Monitor doesn't?

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by cvanhoose »

well...... I have tried them all minus the miniMonitor. Do you need sDi out from the computer?
I am running 10.8.2 mbpRetina 2.7i7 Nvidia 650m ........btw
Arena 4.1.2

User avatar
skulpture
Is taking Resolume on a second date
Posts: 38
Joined: Wed Jul 04, 2012 17:47
Location: Yorkshire, UK

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by skulpture »

I don't actually need the monitor/sdi output, I was more interested in the recorder. But I was interested to see if you got the output/monitor version working out of curiosity.

NLS6XX
Is taking Resolume on a second date
Posts: 30
Joined: Thu Oct 02, 2008 18:35
Location: Ghent - Belgium

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by NLS6XX »

cvanhoose wrote:The mini works as well, I have tested them all. Output is not functioning at this time.
Hey CVH, have you been able to test the Mini Recorder with an HD-SDI signal? I'm reading all kind of complaints on the BMD forum that people don't get it to work with HDMI & HD-SDI sources.

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by cvanhoose »

Yes, I have tried the majority of the blackmagic capture products, all capture methods working fine(hdmi/sdi/comp). output is not working. Everyone is having issues with them because they are expecting a plug and play remedy. The capture settings have to be precise with the device(s) you are outputting.

xniala
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Sun May 05, 2013 14:42

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by xniala »

Hello,
for a video installation, I'm planning to buy a Mac Mini Thunderbolt (refurbished 2011 and 0S 10.7), a Sony HDR-CX410 and a BlackMagic UltraStudio Mini Recorder.
I want to record both audio and video streams via HDMI in 1080i50 (or 1080p25).

What I read here and on other forums about HDMI capture issues makes me anxious.
Do you think my workflow could work without issues ?

Thanks
Alain

tannerlthompson
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 8
Joined: Sat Oct 01, 2011 21:11

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by tannerlthompson »

So would this work:

BlackMagic DVI Extender (SDI output) to Ultra Studio Mini capture

With the goal of taking the screen from one computer and input that into Resolume?

I have been battling this problem for weeks and this seems to make the most sense...

kmifflin
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 173
Joined: Tue Oct 04, 2011 14:11

Re: BlackMagic Ultra Studio Mini Capture

Post by kmifflin »

I have an ultra studio express, at 1080i 29.97 sdi i can get a 2 fps delay, however there is a strange refresh problem when panning quickly. I don't see this inside of the BM software, so I suspect it must have to with the opengl layer that resolume uses.

Post Reply