Disable screensaver/sleep

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
Post Reply
DayVeeJay
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 387
Joined: Mon Nov 05, 2007 23:38
Location: Chicago, IL

Disable screensaver/sleep

Post by DayVeeJay » Thu Jun 05, 2014 15:32

I never thought this would be an issue but I did an install last night where I want to maintain remote access to the PC. It would be nice to disable hibernate/sleep and screensavers while Resolume is running. It'll save my LCD and a service call in the future :) I'm sure we've all forgotten to disable these features at some point.

Basic
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 707
Joined: Mon Feb 05, 2007 09:39
Location: UK

Re: Disable screensaver/sleep

Post by Basic » Fri Jun 06, 2014 03:26

I haven't worked on PC in a while but there are options for these. Its something like power options perhaps. You'll have to have a dig around in the control panel.

I remember the option to do this and you'd also be able to close the lid as well :) Good luck.
Resolume Avenue 3.3.3 - MBP i7, 8gb RAM - Snow Leopard (2010). Akai APC20

User avatar
drazkers
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 955
Joined: Wed May 18, 2011 10:54
Location: Brady V up in Canada

Re: Disable screensaver/sleep

Post by drazkers » Sat Jun 07, 2014 00:13

control panel > Harware and Sound > Power Options > Edit Plan Settings.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3910
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Disable screensaver/sleep

Post by Zoltán » Sat Jun 07, 2014 07:06

I think DayVeeJay ment, that if you start resolume it should disable the screen saver while running and then re enable on exit.

I for myself, start every setup on my work machines disabling power and scren savers.
Lcds are not easily burnt in as crts were and oleds will be.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

DayVeeJay
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 387
Joined: Mon Nov 05, 2007 23:38
Location: Chicago, IL

Re: Disable screensaver/sleep

Post by DayVeeJay » Mon Jun 09, 2014 19:29

I'm leasing a PC to a club right now. I need to get into it for support but I dont want to burn out the LCD. The power saving features are already disabled. Ravensc hit the nail on the head.

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5180
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Disable screensaver/sleep

Post by Joris » Tue Jun 10, 2014 09:37

We actually tried to implement this a while back. Our 'quick fix' approach was to simulate a 1px mouse move, to fool the computer into thinking the mouse was actually being used.

The problem was that we ended up having to do that at very short intervals, because screen savers can kick in after a minute. This caused all sorts of glitches with mouse movements.

We need to look at this a lot better and longer to do it properly. And unfortunately, that means we have a lot of higher priority problems to tackle first.

Post Reply