Can't kill clip volume

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
User avatar
mowgli
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 203
Joined: Wed Aug 05, 2009 17:28
Location: London

Can't kill clip volume

Post by mowgli »

I just downloaded the demo for Res 6 to see if it's worth upgrading.
Straight away I find a bug!
Clips with the volume set to -40db are still audible...
Collapsing wave functions
http://www.mowgli.tv

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4472
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Can't kill clip volume

Post by Zoltán »

Which slider are you using?
Every Audio Volume slider I checked goes to -48, and at the minimum position it mutes the audio.

You can also remove the audio track form a clip if that's what you want by clicking the X button in the Audio track properties.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
mowgli
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 203
Joined: Wed Aug 05, 2009 17:28
Location: London

Re: Can't kill clip volume

Post by mowgli »

I'm using the individual clip volume and it only goes to -40 as you can see on the screen grab.
Deleting the audio is not an option for a number of reasons too long to explain here
Attachments
Screen Shot 2018-03-21 at 14.11.33.png
Screen Shot 2018-03-21 at 14.11.33.png (11.14 KiB) Viewed 1481 times
Collapsing wave functions
http://www.mowgli.tv

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4472
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Can't kill clip volume

Post by Zoltán »

Which version are you using exactly?

Is this an old Resolume 5 composition you opened? if so could you please attach it?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
mowgli
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 203
Joined: Wed Aug 05, 2009 17:28
Location: London

Re: Can't kill clip volume

Post by mowgli »

I'm using the latest version downloaded today. Yes it is a an old comp.
Attachments
AV WARSAW 2018 V2.avc
(2.43 MiB) Downloaded 92 times
Collapsing wave functions
http://www.mowgli.tv

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4472
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Can't kill clip volume

Post by Zoltán »

Looks like all Audio tracks that have a volume set other than 0 dB in a Resolume 5 composition, get the minimum volume level set to -40 dB
and when you open this composition in Resolume 6, you can't make the clip volume lower than -40.

I created a ticket. #11026

In the meantime if you drop the same file to the clip slot, the ranges should reset, while keeping other settings.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply