fisheye-correction plugin?

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
mortenstensland
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Tue Dec 25, 2018 17:37

fisheye-correction plugin?

Post by mortenstensland » Thu Mar 14, 2019 21:32

Hello

We have a wide-lens camera that we would like to correct for fisheye. Is it an easy way to fix that using Resolume?

User avatar
gpvillamil
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 496
Joined: Mon Apr 04, 2005 03:33
Location: San Francisco, California

Re: fisheye-correction plugin?

Post by gpvillamil » Thu Mar 14, 2019 21:45

Not sure if this what you need, but looks promising: https://github.com/DanielArnett/360-VJ/releases

Are you looking to un-fisheye your image?

mortenstensland
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Tue Dec 25, 2018 17:37

Re: fisheye-correction plugin?

Post by mortenstensland » Thu Mar 14, 2019 21:56

yes I would like to remove fisheye. Ive looked at the 360 plugin-bundle but it doesn't include fisheye to flat correction

lightbx
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 138
Joined: Thu Oct 29, 2015 21:05

Re: fisheye-correction plugin?

Post by lightbx » Mon Mar 18, 2019 19:00

I’m shooting from the hip here, but GoPro Studio is a free software with a fisheye correction feature. Of course, it’s designed for the GoPro camera and may not be as flexible as you need, but it’s free.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1037
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: fisheye-correction plugin?

Post by Arvol » Mon Mar 18, 2019 23:28

sucker? lol

dradutu
Is taking Resolume on a second date
Posts: 30
Joined: Tue Jul 13, 2010 15:04

Re: fisheye-correction plugin?

Post by dradutu » Wed Mar 20, 2019 08:48

try this
Image
Fisheye.zip
(168.81 KiB) Downloaded 35 times
only tested the 64 bit one but i included a 32 bit as well. i made 46 the default which seems to work best for full hd comps. 50 is no distortion. for other scenarios remember that it matters if you place it before or after Transform.

Babcom
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 76
Joined: Tue Sep 13, 2011 08:30

Re: fisheye-correction plugin?

Post by Babcom » Wed Mar 20, 2019 10:43

Oh I would Die for this to! Im creating a show at the moment where this tool would make my work so much easier to handle... Is there a Mac version of that perhaps Dradutu?

dradutu
Is taking Resolume on a second date
Posts: 30
Joined: Tue Jul 13, 2010 15:04

Re: fisheye-correction plugin?

Post by dradutu » Fri Mar 22, 2019 00:21

sorry windows only

Babcom
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 76
Joined: Tue Sep 13, 2011 08:30

Re: fisheye-correction plugin?

Post by Babcom » Sat Mar 23, 2019 12:36

I see. I guess I will need to wait for this to be a Mac thing as well... Sad that PC FFGLs aren't easy to convert to Mac. It would be a neat tool to have.

mortenstensland
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Tue Dec 25, 2018 17:37

Re: fisheye-correction plugin?

Post by mortenstensland » Sun Mar 31, 2019 22:50

just tested the 64 bit plugin on windows pc and it seems to be perfect for the job! great job. however for the particular project im working on the director doesnt seem to mind the fisheye-after all, so no correction will be needed this time. but great to know that the solution exists.

Post Reply