Custom osc values

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
Post Reply
User avatar
SystemD
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 110
Joined: Sun Jan 25, 2009 19:57
Location: Caen, France

Custom osc values

Post by SystemD » Wed Mar 06, 2019 22:00

Hi,

I'd like to send osc data from resolume to start some cues in a dmx software.
The idea is when i start a clip, resolume send an osc message to trigger my cue in the dmx software.
For each clip, resolume send 2 osc messages : 1 for the clip that stops and an other for the clip who starts.
But the arguments are integer 1 or 3, not 0 or 1.

If i move a slider with a custom osc adresse, the argument is a float between 0. and 1., so no problem.

phpBB [video]

User avatar
Zoltán
Team Resolume
Posts: 3408
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Custom osc values

Post by Zoltán » Fri Mar 08, 2019 09:27

When you set clip connect to a custom address, it actually sends the values for Connected state.
These values would be int 0-4
0: empty slot, you get this when you (re)move a clip
1: disconnected, not previewed
2: disconnected, previewed
3: connected, not previewed
4: connected, previewed
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
SystemD
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 110
Joined: Sun Jan 25, 2009 19:57
Location: Caen, France

Re: Custom osc values

Post by SystemD » Fri Mar 08, 2019 10:33

ok, thanks for your explanation Zoltan

Post Reply