run mapping from SD card

Post your questions here and we'll all try to help.
dim_2007
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 16:53

run mapping from SD card

Post by dim_2007 »

Hi guys, would be possible to run mapping from SD card, without computer?

User avatar
He2neg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 815
Joined: Fri Nov 22, 2013 21:34
Location: Berlin, Germany

Re: run mapping from SD card

Post by He2neg »

In some Way yes....

Thats mostly done to spare some money on long term instalations...

Its all mapped and setup using a decent computer, then the output (including all the mapping) is recorded.... This recording can be used as video file with a small player (brightsign / av stumpfle / etc) and it looks the same.
But when now something changes (like the projektor move a little bit) you cant do anything and need to come with the big system again and record it new...
Laptop: XMG P507 // Intel i7-5500 / GTX-1060 / 1tb SSD / 32gb RAM // Lemur / BirdDog Studio NDI
~self employed AV technician / Schu.VT|a|posteo.de~
~Berlin~

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1598
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: run mapping from SD card

Post by Arvol »

What do you mean by "run mapping"? Thanks

dim_2007
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 16:53

Re: run mapping from SD card

Post by dim_2007 »

Arvol wrote: Fri Jan 15, 2021 16:27 What do you mean by "run mapping"? Thanks
Thank you.
I mean:
I did mapping for the object in Resolume. Now I want to install this mapping "forever" :D for year or so and I don't want to install a computer wit Resolume there with a projector, I want to save some money and connect flash memory or something to work with the projector. Some clever mixer or... I don't know what

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1598
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: run mapping from SD card

Post by Arvol »

Gotcha.
Then all you need to do is set your output to syphon/spout and send your content into OBS and record everything there to a mp4 and then transfer the files to the sd card.
This method will keep your output mapping as it is in resolume and send it to another app for recording. be sure to set obs up with the same resolution and framerate that arena is running.
If you use the internal record function in Resolume it will not record the output mapping.

dim_2007
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 16:53

Re: run mapping from SD card

Post by dim_2007 »

Arvol wrote: Sat Jan 16, 2021 16:51 Gotcha.
Then all you need to do is set your output to syphon/spout and send your content into OBS and record everything there to a mp4 and then transfer the files to the sd card.
This method will keep your output mapping as it is in resolume and send it to another app for recording. be sure to set obs up with the same resolution and framerate that arena is running.
If you use the internal record function in Resolume it will not record the output mapping.
I already did it.
So you think I can just install Sd card to my projector and start it, that's it? I dont' need any special hardware for that?
Ane yet another question.
I used OBS for recording but I cant' change the resolution. It gives my 1920 by 1080 but I need 1080 by 1920, because my object is 3m H and 0.4 m wide. Can you recommend any other recorder?

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1598
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: run mapping from SD card

Post by Arvol »

OBS can record ANY resolution, just watch a YouTube video on how to use OBS.
For your projector, you will need a small media server.
I recommend using a cheap one called a "Micca Media Server" They run about $40.

dim_2007
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 16:53

Re: run mapping from SD card

Post by dim_2007 »

Arvol wrote: Sun Jan 17, 2021 16:01 OBS can record ANY resolution, just watch a YouTube video on how to use OBS.
For your projector, you will need a small media server.
I recommend using a cheap one called a "Micca Media Server" They run about $40.
OBS gives me an option from the resolution of my monitor and lower. And I can't change it the portrait format. There are a lot of videos but all of them about other things.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1598
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: run mapping from SD card

Post by Arvol »

It's under settings>video.
Just enter in the resolution and fps you want (don't use the drop down menu)
I've been using custom resolutions for years with no issues.

dim_2007
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 16:53

Re: run mapping from SD card

Post by dim_2007 »

Arvol wrote: Wed Jan 20, 2021 14:22 It's under settings>video.
Just enter in the resolution and fps you want (don't use the drop down menu)
I've been using custom resolutions for years with no issues.
super Wow!!! I feel myself absolutely stupid. Thank you very, Very much! I can't believe it's so simple that nobody says anything about it.

Post Reply