Resolume Avenue 3.1.3 Released

Stay up to date with important updates, artist showcases and more
daxx
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 69
Joined: Sun May 27, 2007 15:44

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by daxx »

Hi,

I solved this problem in the following way:

I don't make pre made decks in resolume avenue. I just sort all my clips in different themes/groups on my macbook pro. When I'm performing I just have to scroll trough my folders on the computer and than I just drag and drop files into resolume.

You can even add multiple files in that way.
In that way the computer doesn't slow down and you can go trough all of your content in a very fast way.

grtz

Sugeye
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue Dec 29, 2009 10:24

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Sugeye »

What about Traktor... the most missing tech between Resolume and DJ software (like traktor) is the timecode sync. I'm dreaming about this fonctionnality, we can do loop, scratch, cue point audio and visual at the time.

Midi clock is cool, but is more for Live set than DJing.
DJ or DVJ need timecode sync.

However, great job from the Resolume team.

Luminescent drive
Is taking Resolume on a second date
Posts: 15
Joined: Sun Aug 17, 2008 11:00

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Luminescent drive »

Hello! Happy new year to everyone!

I have a troubles with MXo2 mini. I cant run it in resolume. Using windows 7 with the latest matrox drivers. Does anyone know how to fix this!

Thank you for your help!

Marek

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by HerrNieDa »

as far as i know the maxtrox mxo is only for osx
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5185
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Joris »

The Matrox MXO2 mini is available for both Windows and OSX. Waht exactly are the troubles you're having?

(btw, in future it's better to start a new thread for these kinds of questions)

Joris

Luminescent drive
Is taking Resolume on a second date
Posts: 15
Joined: Sun Aug 17, 2008 11:00

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Luminescent drive »

ok.. sorry for that.


Well the trouble I have is that the Resolume can't see the MXo2 in sources. The only way to grab the signal is via the original matrox software coming with MXo2.

I've tried everything from upgrading the firmware, reinstalling ect.. nothing seems to be working.

Thanks for any help!

Marek

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5185
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Joris »

The problem is that we don't have a MX02 on hand to test with.

Are there any other users out there with experience with it?

User avatar
SystemD
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 113
Joined: Sun Jan 25, 2009 19:57
Location: Caen, France

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by SystemD »

I have the same problem with my MOTU HDX-SDI.
Resolume can't see the source, firmware and drivers are up to date.

Thanks :)

mandawah
Is taking Resolume on a second date
Posts: 41
Joined: Tue Oct 21, 2008 23:02

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by mandawah »

Hi there,

I am follwing up on corunography post (Dec 27 2009).

To answer your question: yes, I am also frustratred with deck switching / live composition, well by everything that is related choosing the right clip to play.

I think I would like to use R3 exactly the same way as you (that seems to be a pretty low requirement for the best VJ software in the world): QUICKLY look for the clip I want to play NOW!

That is what is still preventing me from using R3 for real (I stick to R2). This is too bad, I already reported this issue, and was hoping that R3.1.3 would eventually fix it.

Another thing I noticed: let say I have a composition with 30 decks. I save the composition and quit. When I re-open R3, it loads my last composition (OK) but everytime with a random subset of decks.

And double-clicking on a a deck name takes ages for loading it.

Sometimes I revert to daxx's solution, but that is really a pitty.

I really like Resolume and the team is nice when answering questions.

I am sure they do their best, but I don't understand why they don't focus more on this kind of issues.

Regards.

Luminescent drive
Is taking Resolume on a second date
Posts: 15
Joined: Sun Aug 17, 2008 11:00

Re: Resolume Avenue 3.1.3 Released

Post by Luminescent drive »

Hi!

Any progress with MXO2 issue?

I would really love to have this working under the resolume.

Thanks!

Post Reply