maybe i am blind, but....

Post your questions here and we'll all try to help.
grobkorn
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 12
Joined: Sat Sep 23, 2006 22:42

maybe i am blind, but....

Post by grobkorn »

heho,


maybe i´m totally confused, blind, stupid - whatever ;) - but i cant get any information about following feature... maybe i will never use it - but im still curious ;)

what does that ">" mean - right beside 1st clip column?

thanks ;)
whatsthisfor.PNG
whatsthisfor.PNG (6.68 KiB) Viewed 4862 times

User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1321
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Re: maybe i am blind, but....

Post by cosmowe »

Hi Grobkorn,
Hmmm.....I really have no clue....but I want it! ;)
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2837
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: maybe i am blind, but....

Post by Oaktown »

This is so you can program one button to advance columns in and I believe it's available in MIDI and DMX.

grobkorn
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 12
Joined: Sat Sep 23, 2006 22:42

Re: maybe i am blind, but....

Post by grobkorn »

aaah. i see... i always mapped this to midi note - but never to CC...

btw
why is there no STEP-option for midi notes? ;)

thanks!

User avatar
He2neg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 778
Joined: Fri Nov 22, 2013 21:34
Location: Berlin, Germany

Re: maybe i am blind, but....

Post by He2neg »

what does it do ?
just map it and try..
Laptop: XMG P507 // Intel i7-5500 / GTX-1060 / 1tb SSD / 32gb RAM // Lemur / BirdDog Studio NDI
~self employed AV technician / Schu.VT|a|posteo.de~
~Berlin~

dirtyjohn_lv
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 365
Joined: Sat Oct 29, 2011 22:24
Location: Las Vegas, NV

Re: maybe i am blind, but....

Post by dirtyjohn_lv »

My question is, why is this only visible when in mapping mode? I had no clue!
Maybe make it visible as part of the transport controls?

User avatar
drazkers
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 962
Joined: Wed May 18, 2011 10:54
Location: Brady V up in Canada

Re: maybe i am blind, but....

Post by drazkers »

Map to a fader or knob and you can scroll through clips.

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2837
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: maybe i am blind, but....

Post by Oaktown »

You can also trigger next column when you map the [>] next to [Column 1] which I use all the time to cue theatrical shows with a very basic MIDI controller.

machfox
Is taking Resolume on a second date
Posts: 21
Joined: Fri Aug 26, 2011 10:03

Re: maybe i am blind, but....

Post by machfox »

aaah. very useful for me as well! thanx.

chenthemagician
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 133
Joined: Fri Aug 22, 2014 15:25

Re: maybe i am blind, but....

Post by chenthemagician »

Doing a production in Canada, and using it in an empty layer...to scroll thru my deck...awesome... :D
HP Omen
8 GB RAM
i7 7th gen 2.8 GHz
Win 10 Home
Nvidia 1050 GTX

Asus G751J - 860M
i7 4710HQ 2.5 GHz
8 GB RAM

Livid OHM RGB Controller

Creating Solutions, Tailored to your needs!

Repping from the 876 - Jamaica "Out of Many, One People"

Post Reply