Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
Lashtiano
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 01:44

Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Lashtiano » Thu Dec 20, 2012 11:01

Im looking to pair together the Go-Pro Hero 3 Black Edition, which emits a wifi signal of video to any source. I can already hook this up to an android easily, but i want to hook up to my laptop that has a midi controller hooked up to it. Also from saying this, i would like to hook this cam up wire-lessly and then utilize the Resolume program to map-out and layer different things on a projector.

Secondly, the video from the wifi signal that you obtain from the laptop or the Android are both at a lag time of about 3-4 seconds. I have tried to reduce the quality of video being outputted, but nothing helps the latency to get as close to realtime as possible.

Any suggestions would be very helpful! Thanks! :D

Babcom
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 77
Joined: Tue Sep 13, 2011 08:30

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Babcom » Fri Dec 21, 2012 10:19

Yes. Im after a similar solution... So +1 for this : )

edwin
Team Resolume
Posts: 1138
Joined: Thu Oct 07, 2004 10:40

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by edwin » Fri Dec 21, 2012 15:11

Cool, would be nice if they would have an SDK so we could build native support for this.

movebandit
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 184
Joined: Wed Sep 20, 2006 20:49
Location: Germany,Bielefeld

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by movebandit » Thu Dec 27, 2012 15:27

+1

Joelgibbs
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 6
Joined: Wed Feb 16, 2011 22:01

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Joelgibbs » Thu Dec 27, 2012 15:42

+1
Found this



I don't own a Hero yet, but a friend of mine is bringing his on the night of the party. Hmm, is it possible to just choose the VLC stream as a source in Resolume? :roll:
"Without order nothing exists, without chaos nothing evolves"

Lashtiano
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 01:44

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Lashtiano » Fri Dec 28, 2012 04:39

Yes, you can stream it directly to VLC player, but on the player exclusively... there is still a 4 second lattency to the player.

I haven't tried to link VLC and Resolume together yet, not sure how to do so since i am using a windows computer.

Lashtiano
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 01:44

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Lashtiano » Fri Dec 28, 2012 04:43

What i was talking about in the previous post was the WIFI utilization. What your link is to, is the Micro-HDMI utilization. Hard wiring your go-pro will produce a live image. But what im trying to do, is use the WIFI that the Go-Pro has to create a live stream.

kingafro
Is taking Resolume on a second date
Posts: 31
Joined: Tue Nov 08, 2011 12:03

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by kingafro » Wed Jan 16, 2013 09:42

But the gopro wifi iS not a real live Stream it has Frame dropouts and very High Delay At HD around 5 sec.
Have a nice week

DirtySoap
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Tue Nov 29, 2011 16:22

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by DirtySoap » Thu Jan 17, 2013 18:55

If you want a wireles setup from a camera you can use an Iphone (or multiple) and airbeam. It supports Syphon and has verry little latency. this you can use as a source. Mac only.

Lashtiano
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Dec 20, 2012 01:44

Re: Go-Pro Hero 3 Black ed./ live stream vid/Resolume

Post by Lashtiano » Sun Jan 20, 2013 03:22

Windows OS.

Post Reply