OSC manual

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
User avatar
bart
Team Resolume
Posts: 2144
Joined: Wed Sep 29, 2004 10:01
Location: Resolume HQ

Re: OSC manual

Post by bart »

You just normalise the OSC output values of the MAX patch by deviding the output value by the maximum value.

User avatar
ni-cad
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 91
Joined: Wed Oct 29, 2008 00:54

Re: OSC manual

Post by ni-cad »

Thanks, I'm not quite sure how to do that, but I appreciate your help.

User avatar
bart
Team Resolume
Posts: 2144
Joined: Wed Sep 29, 2004 10:01
Location: Resolume HQ

Re: OSC manual

Post by bart »

Yeah it requires a bit of MAX patching and math, two things i,m not particularly fond of either ;-)

User avatar
ni-cad
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 91
Joined: Wed Oct 29, 2008 00:54

Re: OSC manual

Post by ni-cad »

There seems to be some question over wether or not this can be done or not, there's a thread over on AV forums about it, http://vjforums.com/showthread.php?t=27986&page=2

I think it's got to the stage where it's out of my hands now and it's down to either Pinky or Resolume to take some steps towards possibly developing something thats compatible between both apps to allow for vynil controled video/effects, or perhaps you guys have plans to implament tcv for control of video/effects peramiters yourselves I don't know.

I should think a great many people would like to use this feature if you could develop it? It would be great to see it implamented in a proffesional composition app like Resolume, as things stand now there are only limited "DJ" style apps (virtual DJ) etc which do not allow composition work.

Video scratching may not be to everybody's taste, it's cirtainly a bit hit or miss, but with the inclusion of effects manipulation to the bargin I think it could really open up a lot to artists. I just wonder what your thought's are, or if you have set any plans in motion yet? Personally I can already manipulate graphics and video well enough just using audio and midi hardware, but it would be another Avenue worth exploring imo.

User avatar
bart
Team Resolume
Posts: 2144
Joined: Wed Sep 29, 2004 10:01
Location: Resolume HQ

Re: OSC manual

Post by bart »

Did you modify the max patch to send out values between 0 and 1?

We would love to support vinyl control natively but as you can probably imagine it's not on top of our todo list.

We have been emailing with someone who has done it succesfully with mspinky, translating the osc msgs in a quartz composition and then sending it to Avenue. I,ve emailed him to join the discussion here.

We do not have mspinky vinyl so we can offer only limited support on this guys, sorry.

adrock42
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 8
Joined: Mon Mar 23, 2009 01:37

Re: OSC manual

Post by adrock42 »

as to not double post i'd like to keep ths discussion on the pinky thread
http://www.resolume.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=4249

fruitygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 134
Joined: Sat Oct 04, 2008 08:52

Re: OSC and MRMR on Windows

Post by fruitygreen »

Anyone knows how to make MRMR work on a Windows Platform of Resolume Avenue?

fruitygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 134
Joined: Sat Oct 04, 2008 08:52

MrMr to Reolume patch

Post by fruitygreen »

I have created a patch , thanks to Weng from Puredata forums.
Search http://puredata.hurleur.com mrmr to resolume patch.

It is a sample that controls video scaling, not yet finished but you can convert any osc message you like.
TouchOSc, Oscemote, MrMr messages could be converted to any OSC application you like.
I will be adding more controls later and post links too.

dirtysilver
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Mon Jun 08, 2009 20:35

Re: OSC manual

Post by dirtysilver »

Hallo,

I've downloaded processing, the osc5 library and ur sketches for resolume.
It does work as it is said, i'm tring to find new solutions but it doesn't respond AS Ithought.
for example, if i want to activate a clip from layer1, clip what should i write?

"/layer1/clip1/video/activate" ?


on the manual there are some commands but i guess the list of osc parameters u can control is longer than the one providei by the manual. am I wrong?

User avatar
gpvillamil
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 512
Joined: Mon Apr 04, 2005 03:33
Location: San Francisco, California

Re: OSC manual

Post by gpvillamil »

dirtysilver wrote:Hallo,

I've downloaded processing, the osc5 library and ur sketches for resolume.
It does work as it is said, i'm tring to find new solutions but it doesn't respond AS Ithought.
for example, if i want to activate a clip from layer1, clip what should i write?

"/layer1/clip1/video/activate" ?


on the manual there are some commands but i guess the list of osc parameters u can control is longer than the one providei by the manual. am I wrong?
I think you would send "/layer1/clip1/connect 1"

Post Reply