Anti Aliasing option for slices

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1346
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Anti Aliasing option for slices

Post by cosmowe »

Hello Resolumes,
it would be great to have an anti aliasing option for slices inside advanced output.

Why?
There are often visible "stairs" on the slice sides when the orientation is not 100% vertical or horizontal.


Image
(picture just for the guys who don't know what I mean...) ;)

Greets
cosmowe
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

pfelberg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 665
Joined: Thu Sep 29, 2005 04:49
Location: Rio de Janeiro . Brazil

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by pfelberg »

+1

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by cvanhoose »

+1

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by HerrNieDa »

if it makes sense to the situation you can meanwhile use a blur effect with discreet settings! ;)
but this won't work with the advanced output sclices... only with mapio or keystone effects.

vvvv would also be a workaround meanwhile
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1346
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by cosmowe »

As you said before :)
"this won't work with the advanced output" ....and even if this could work...the blur fx would also distort the clip itself. ;)
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

User avatar
vj granda
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 195
Joined: Tue Sep 28, 2010 11:34
Location: Andorra

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by vj granda »

+1.

HerrNieDa
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 465
Joined: Thu Oct 02, 2008 09:30

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by HerrNieDa »

cosmowe wrote:As you said before :)
"this won't work with the advanced output" ....and even if this could work...the blur fx would also distort the clip itself. ;)
of course, but i thought it may doesn't matter (with your footage :p)
MainSys: Z77 UP5,3570K,32GB Ram,GTX 285, M3 128GB,4x3TB R5@LSI9750
VJSys 1: 990FX UD5,X6 1045T,16GB Ram,GTX970+610+610,M3 128GB,3x1TB R0
MBP 3.1; Schenker A102 (650m) & P702 (675m)

User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1346
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by cosmowe »

@NieDa: :lol:
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

svoboda
Is taking Resolume on a second date
Posts: 39
Joined: Fri May 13, 2011 15:50
Location: Poland / Gdynia

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by svoboda »

+1

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5185
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Anti Aliasing option for slices

Post by Joris »

We'd very much like to add anti-aliasing to the advanced output, as well as Resolume in general. Nobody likes jaggies. At this point, we can not do this without slowing down the FPS to single digit numbers though...

Post Reply