Help With Adding Fonts

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
nodachie
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Thu Aug 22, 2019 23:47
Location: Detroit, MI, USA

Help With Adding Fonts

Post by nodachie » Fri Aug 23, 2019 00:01

Resolume Avenue 7 will not add new fonts for the text block or animator.

I had no issues what so every with v6. I simply installed the fonts and they would populate as an option. Now, with 7, no matter what I try I cannot seem to add new fonts as an option. The font list is only the default windows fonts.

I am on a windows 10 machine. I have tried installing the fonts in the user and main font folders. I have tried clearing the "altas" directory. I am simply dumbfounded now.

Please help.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3740
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Help With Adding Fonts

Post by Zoltán » Fri Aug 23, 2019 07:00

To install the fonts, double click on the font file, and choose Install for All users of the machine.
After a Resolume restart, your fonts - if supported - should show up in the text source's list.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
Vjcheshire
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 50
Joined: Fri Mar 11, 2011 09:42
Location: Los Angeles

Re: Help With Adding Fonts

Post by Vjcheshire » Thu Sep 05, 2019 20:57

Was about to post that a lot of my fonts are missing in Res. I guess I never "installed for ALL users". Works now. Must install for ALL users from here on out. Love easy solutions.
Image

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3740
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Help With Adding Fonts

Post by Zoltán » Fri Sep 06, 2019 13:35

We're working on this, so you won't have to do workarounds like this ;)
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

donbertran
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Wed Oct 09, 2019 12:04

Re: Help With Adding Fonts

Post by donbertran » Wed Oct 09, 2019 12:07

Iw anted to use this font https://fontsly.com/ but such an algorithm did not help me to install fonts - double click on the font file, and choose to Install for All users of the machine. It means that my fonts are not supported or maybe there is another problem because I would like to add some interesting fonts.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3740
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Help With Adding Fonts

Post by Zoltán » Thu Oct 10, 2019 18:51

donbertran wrote:
Wed Oct 09, 2019 12:07
Iw anted to use this font https://fontsly.com/ but such an algorithm did not help me to install fonts - double click on the font file, and choose to Install for All users of the machine. It means that my fonts are not supported or maybe there is another problem because I would like to add some interesting fonts.
Works for me on both mac and PC.
Which Resolume version are you using?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply