Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.8

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
risehigher
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 4
Joined: Wed Oct 10, 2007 22:01
Location: Stuttgart, Germany

Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.8

Post by risehigher » Thu Jun 12, 2014 14:35

Hey everyone!

I recently upgraded Resolume from an early 4.0.8 release to 4.1.8 and was shocked to see all Layer/Global effects have vanished. However, the effects assigned to individual clips are still there... Anyone has an idea how that could have happened?


Cheers,
risehigher

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2817
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.

Post by Oaktown » Sat Jun 14, 2014 15:31

Are you talking about VFX that you added to your collection or the VFX that come with Resolume?

risehigher
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 4
Joined: Wed Oct 10, 2007 22:01
Location: Stuttgart, Germany

Re: Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.

Post by risehigher » Tue Jun 24, 2014 15:48

Both kinds of effects are gone!

DayVeeJay
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 387
Joined: Mon Nov 05, 2007 23:38
Location: Chicago, IL

Re: Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.

Post by DayVeeJay » Tue Jun 24, 2014 16:05

Is there more than one resolume folder in your documents folder?

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3916
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Lost all my effect setting after upgrading 4.0.8 to 4.1.

Post by Zoltán » Tue Jun 24, 2014 19:31

when starting an other resolume version, the vfx paths you added to preferences get overwritten with the defaults for the current version vfx path.
you have to re add the costom paths, then if you restart resolume and open your composition files the fx should be there.
of course if you overwrote the composition without the fxs this might not work.

you lose the settings on every start of a different version.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply