Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post your questions here and we'll all try to help.
pfelberg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 658
Joined: Thu Sep 29, 2005 04:49
Location: Rio de Janeiro . Brazil

Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by pfelberg »

I am pretty sure I could find the heart of this information here in the Forum. For now, couldn´t find it back during a search, so here goes the info...

It is possible to display web content in Resolume (Windows) using "Awesomium + Spout".
"Awesomium Web Sample" allows you to load and toggle between different web pages.
Awesomium has a Spout sender, developed by someone (sorry Mr Coder) and Resolume can recognize it as a Spout Source.
That´s pretty much it and its working fine to me. Wonderfull!!!
Testing tonight using and dislaying iWall social media content mixed with Resolume.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1394
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by Arvol »

Nice. I've been using NDI tools for the last month. Really wish half the apps for syphon would get developed for spout. This is going to be in my test list in a few weeks. Thank you for sharing.

User avatar
jawbone
Is taking Resolume on a second date
Posts: 21
Joined: Mon May 16, 2011 23:07

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by jawbone »

When you have time, could you take a video walkthrough of this setup up and use on Youtube. Thank you.

leadedge
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 102
Joined: Fri Feb 14, 2014 13:58

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by leadedge »

Hopefully I can chime in to help with this. I wrote the Awesomium Spout sender, but had problems and didn't go any further with it. Since then several people have contacted me by email and have used NDI/Spout with positive results. The NDI "Scan Converter" successfuly captures a browser window including anything from Youtube or ShaderToy for example. Then "NDI to Spout" or the freeframe dll will get it into Resolume. The same applies to any other application the the Scan Converter will pick up. Unfortunately this does not include OpenGL windows but for most cases it works well. If anybody uses this method successfully, reports back here would help others.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1394
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by Arvol »

Just I just checked into Awesomium and saw it was a coding based program and I immediately lost all interest haha.

My setup is NDI Scan Converter (click on the taskbar icon and make sure your source is turned on, Google chrome doesn't play well Nativity without a setting change, so I prefer Internet Explorer for this application)

Make sure the NDI sender/receiver .dll or .bundle is installed in your 3rd party FX folder and that folder is added to the resolume FX settings. Go to input sources and add the NDI receiver as your source (should have the application your sending next to the name.

And that's it.

lokitoes
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Wed Jul 19, 2017 07:04

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by lokitoes »

Hey all, sorry to bring up an oldish thread, but this thread is exactly what I was looking for. I have an additional question to add to it, since I am someone who is brand new to resolume and doesn't yet have the wherewithal to test this myself:
does anyone know if that web content is still able to be interacted with while it is being viewed through resolume? For example, if your resolume output is on your external screen, but your web window is still the active window on the desktop, can a user with a mouse/keyboard/etc theoretically interact with the webpage that they're viewing through resolume? Eg. what I'm really asking is could this actually be used as a way to create an interactive piece?

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1394
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by Arvol »

Play around with NDI scan converter. Should work for you.

pfelberg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 658
Joined: Thu Sep 29, 2005 04:49
Location: Rio de Janeiro . Brazil

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by pfelberg »

If you use NDI Scan Converter, you don´t need to run NDI to Spout.
Ok, you might need to install NDI to Spout to get NDI sender/receiver dlls.

Copy NDI sender/receiver dlls into Resolume plugins vfx folder.
Run NDI Scan Converter and select applications to be scanned/seen.

Resolume will now diisplay NDIReceiver as a plugin input source. Select that one and place it in your deck, obviously.
It takes a few seconds to load it at first.

The most important thing. Can´t you see anything? Or wrong application perhaps?
In the source properties there is a "sender index" slider, meaning you can select any other application window currently opened in your system and multi-selected using NDI Scan Converter.
Just move the slider to the right as it changes the sender index.
Sweet!!!

pfelberg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 658
Joined: Thu Sep 29, 2005 04:49
Location: Rio de Janeiro . Brazil

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows

Post by pfelberg »

This is not working anylonger.
I can make NDI to Spout to send some content to Arena;
I can make NDI Scan Converter to send some content to Arena;

But never the content I want!!! All I can send is the desktop image itself, meaning the Arena gui to the screen.
No matter what server I select, no other seems to work and they are all offline.
I am in a single system and I just want to display Chrome or Firefox content thru Arena. No other computer connected thru any network, but yes, I need internet to display the selected content on the browsers.

The solution I once explained above no longer works.

Anyone?
Thanks!
Paulo

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4712
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Displaying Web Content with Resolume / Windows - SOLVED!!!

Post by Zoltán »

pfelberg wrote:This is not working anylonger.
I can make NDI to Spout to send some content to Arena;
I can make NDI Scan Converter to send some content to Arena;

But never the content I want!!! All I can send is the desktop image itself, meaning the Arena gui to the screen.
Indeed, seems to be an issue with NDI scan converter.
I can see the mouse cursor over a black background for chrome for example
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply