OSC - Feedback problems

Post your questions here and we'll all try to help.
rjap
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 11
Joined: Thu Sep 11, 2014 08:32

OSC - Feedback problems

Post by rjap » Fri Jun 15, 2018 14:39

Hello,
I´m using touchosc and i´m creating my personal patch based on Diego Battini greatest one.
I´m with Res. 6 and i´m converting all my buttons to OSC language.

However i have a problem with the names.
I try a label and put the osc code: /composition/layers/3/clips/1/name/ and /composition/layers/3/clips/1/name/?
and i already could get the name on tablet but just when the EDIT OSC on resolume is oppen and with OSC output enable to just a single clip. So, it´s a bit confuse and basicly my question is:
Wich code i should put on TouschOSC Editor on the label and if is needed do something on " EDIT OSC" on Resolume.
Captura de ecrã 2018-06-15, às 14.38.10.png
The attachment Captura de ecrã 2018-06-15, às 14.38.10.png is no longer available

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2805
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: OSC - Feedback problems

Post by Oaktown » Fri Jun 15, 2018 15:12

Take a look at this video I made a few month ago as I think it might answer your question:

phpBB [video]

rjap
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 11
Joined: Thu Sep 11, 2014 08:32

Re: OSC - Feedback problems

Post by rjap » Fri Jun 15, 2018 16:17

Oaktown wrote:
Fri Jun 15, 2018 15:12
Take a look at this video I made a few month ago as I think it might answer your question:

phpBB [video]
Thanks!
Unfortunately not. I´m trying have for example the name of the clip in one label on my tablet. For example i have one button to activate the clip and i have also a label where appears the name of these clip. Do you know witch osc code i should put in the label on TOUCHOSC EDITOR

User avatar
Oaktown
Resolume honorary member
Posts: 2805
Joined: Tue May 08, 2012 15:19
Location: Oakland, CA

Re: OSC - Feedback problems

Post by Oaktown » Fri Jun 15, 2018 16:58

A label is a label and doesn't send OSC strings. Typically, what you would do is locate a label on top of a button so that you know what's what.

Are you trying to get the label populated with OSC information?

rjap
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 11
Joined: Thu Sep 11, 2014 08:32

Re: OSC - Feedback problems

Post by rjap » Fri Jun 15, 2018 19:53

Oaktown wrote:
Fri Jun 15, 2018 16:58
A label is a label and doesn't send OSC strings. Typically, what you would do is locate a label on top of a button so that you know what's what.

Are you trying to get the label populated with OSC information?
Yes, is that possible. If you use this viewtopic.php?t=13504 - there, the labels works. Each lable recieve and change the name to the name clip.

Maybe i´m not explain myself very well...

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: OSC - Feedback problems

Post by cvanhoose » Tue Jun 26, 2018 16:30

rjap wrote:
Fri Jun 15, 2018 14:39
Hello,
I´m using touchosc and i´m creating my personal patch based on Diego Battini greatest one.
I´m with Res. 6 and i´m converting all my buttons to OSC language.

However i have a problem with the names.
I try a label and put the osc code: /composition/layers/3/clips/1/name/ and /composition/layers/3/clips/1/name/?
and i already could get the name on tablet but just when the EDIT OSC on resolume is oppen and with OSC output enable to just a single clip. So, it´s a bit confuse and basicly my question is:
Wich code i should put on TouschOSC Editor on the label and if is needed do something on " EDIT OSC" on Resolume.

Captura de ecrã 2018-06-15, às 14.38.52.pngCaptura de ecrã 2018-06-15, às 14.38.10.png
I am having the same issue. The name only sends to the tablet when the osc Edit function is open on R6. Once you close it and trigger the clip, the name on the tablet changes to a numeric value.
Have you found a fix for this yet?

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: OSC - Feedback problems

Post by cvanhoose » Fri Jun 29, 2018 16:40

Any update on this? I am having the issue from the layer names as well.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3817
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: OSC - Feedback problems

Post by Zoltán » Sat Jun 30, 2018 09:47

Resolume shouldn't send numbers instead of names.
Are you using the OSC output all preset in Resolume or do you have a custom one?
Could you share the touchOSC preset you use so we can take a look?
Thanks!
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: OSC - Feedback problems

Post by cvanhoose » Sat Jun 30, 2018 23:41

Zoltán wrote:
Sat Jun 30, 2018 09:47
Resolume shouldn't send numbers instead of names.
Are you using the OSC output all preset in Resolume or do you have a custom one?
Could you share the touchOSC preset you use so we can take a look?
Thanks!
Yes I am using the OSC output all preset and also tried to set a custom out with /composition/layers/3/clips/1/name
Same result on both methods.
I sent you a PM with the file link.

User avatar
cvanhoose
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 276
Joined: Tue Aug 21, 2012 22:18

Re: OSC - Feedback problems

Post by cvanhoose » Sat Jun 30, 2018 23:55

My address is linked to the text fields on top of the buttons. Layer and Clip

Thanks in advance,
Chris
Screen Shot 2018-06-30 at 6.55.47 PM.png

Post Reply