Navigations with midi or keyboard

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
Post Reply
4omp
Is taking Resolume on a second date
Posts: 39
Joined: Tue Dec 20, 2011 17:53
Location: Moscow

Navigations with midi or keyboard

Post by 4omp »

Can i navigate throw the deck & chose clips only with keyboard or midi shortcuts?
Oleg Chomp - creative mind at True Light Crew
Facebook | Instagram | Vimeo

User avatar
5AMvisual
Is taking Resolume on a second date
Posts: 28
Joined: Fri Dec 12, 2014 11:16
Location: Belgium

Re: Navigations with midi or keyboard

Post by 5AMvisual »

Yes you can !
Use the arrowkeys to navigate trough your clips and hit enter to launch them.
You can also asign specific clips or parameter to keys or midi shortcuts.
More info about this in the manual :
https://resolume.com/support/en/keyboard-shortcuts
https://resolume.com/support/en/midi-shortcuts
Sam
  • HacPRO (Win10/OSX10.13 Render+Mediaserver)
  • i9 9900K OC - 64Gb RAM - NVIDIA Titan Xp 12 GB VRAM
  • MBP 2018 15" - Livid Ohm RGB - Arturia BeatstepPro - DJTT Midifighter Twister
  • Bome MTP - Vezér


VJsynC
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 76
Joined: Wed Jun 06, 2007 00:19
Location: Lisbon - Portugal

Re: Navigations with midi or keyboard

Post by VJsynC »

5AMvisual wrote:Yes you can !
Use the arrowkeys to navigate trough your clips and hit enter to launch them.
You can also asign specific clips or parameter to keys or midi shortcuts.
More info about this in the manual :
https://resolume.com/support/en/keyboard-shortcuts
https://resolume.com/support/en/midi-shortcuts
I also have the same issue, but could't figure it out by looking at the manual how to freely navigate in the clips on a deck (via midi) and just trigger the clip I want...
In Midi mapping I can't specifically see in the graphic user interface how to assign a key that could be used as a "next clip" (like moving the cursor in the keyboard) but without lunching it immediately to the the layer!
I want to be able to first, select the clip (by navigating thought the clips thumbs) and then (once selected) trigger that clip to the layer!

In Res5 i'v used Bome's (to have colour feedback and other functionalities) to simulate that king of navigability (by simulating keyboard shortcuts) that res5 recognized as such, but now, with res6 and with the amazing support for my Akay APC40Mk2 I don't want to use Bome's anymore... how can I to this?

Post Reply