Control Resolume from Ableton via OSC

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
Post Reply
User avatar
gpvillamil
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 522
Joined: Mon Apr 04, 2005 03:33
Location: San Francisco, California

Control Resolume from Ableton via OSC

Post by gpvillamil »

Hey, just came across this: http://vvvv.org/tiki-index.php?page=OSCGlue

It is a VST plugin that converts parameter inputs into OpenSoundControl messages, and sends them out over UDP.

Could this be a good/easy way to link Ableton and Resolume?

(Also Max/MSP to Resolume via OSC works well, will post more info later in the week)

mchenetz
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Wed Dec 30, 2009 03:40

Re: Control Resolume from Ableton via OSC

Post by mchenetz »

I would suggest using Max For Live. I am working on a interface for connecting Live to various VJ apps. Resolume is definitely one of the APPs I am going to be showcasing.

Regards,

Mike
site: max4live.info

davidbayles
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue Mar 02, 2010 18:53

Re: Control Resolume from Ableton via OSC

Post by davidbayles »

mchenetz, what kind of functionality/features are you going to have? what are the major advantages over midi?

frq
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Sun May 30, 2010 16:17

Re: Control Resolume from Ableton via OSC

Post by frq »

mchenetz wrote:I would suggest using Max For Live. I am working on a interface for connecting Live to various VJ apps. Resolume is definitely one of the APPs I am going to be showcasing.

Regards,

Mike
site: max4live.info
Hey Mike,

I'm very interested in the interface you're building, do you have any idea when we can try it out?

grtz, Freek

barstu
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 11
Joined: Wed Jul 06, 2011 16:42

Re: Control Resolume from Ableton via OSC

Post by barstu »

Hi mchenetz

How is it going with the max4live controlling VJ apps project? I'm really keen to start controlling Resolume using OSC. Are there any good starting examples? I know a bit of max so could attempt to cobble something together myself.

User avatar
rxfromparis
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 128
Joined: Mon Nov 09, 2009 18:35
Location: Montpellier, France

Re: Control Resolume from Ableton via OSC

Post by rxfromparis »

mchenetz wrote:I would suggest using Max For Live. I am working on a interface for connecting Live to various VJ apps. Resolume is definitely one of the APPs I am going to be showcasing.

Regards,

Mike
site: max4live.info
i'm installing max for live now, would be interested for testing :D
desktop: Windows 7 64bit , i7 920 2.66Ghz, 12Gb Ram, GTX 950 2Go, WD Velociraptor 300Go, terratec asio phase 26 usb soundcard & midi,Novation Nocturn controlpad, Akai MPK mini, and soon to come : BCR 2000 :))

Post Reply