MIDI - Layer Connectspecificclip failure | v6 Beta 3

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
User avatar
subpixel
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 143
Joined: Thu Jun 05, 2014 09:32
Location: Melbourne, AU

MIDI - Layer Connectspecificclip failure | v6 Beta 3

Post by subpixel »

MIDI Shortcuts for "Connectspecificclip" (dialling direct to a clip in a layer) don't seem to work properly.

eg create MIDI shortcut for "Composition Selectedlayer Connectspecificclip" with a CC message (from a MIDI knob). Turning the knob does not reliably change the clip. Many CC messages are IGNORED and the clip selected then "jumps" from whaetver the current clip was to the new position when it is finally not ignored. The spacing of the ignored values is also not consistent, and going up slowly or going down slowly have different gaps.

I know that the CC values are being received by Resolume by observing the timestamped MIDI event log in the Preferences window (MIDI Preferences tab).

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4568
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: MIDI - Layer Connectspecificclip failure | v6 Beta 3

Post by Zoltán »

subpixel wrote:MIDI Shortcuts for "Connectspecificclip" (dialling direct to a clip in a layer) don't seem to work properly.

eg create MIDI shortcut for "Composition Selectedlayer Connectspecificclip" with a CC message (from a MIDI knob). Turning the knob does not reliably change the clip. Many CC messages are IGNORED and the clip selected then "jumps" from whaetver the current clip was to the new position when it is finally not ignored. The spacing of the ignored values is also not consistent, and going up slowly or going down slowly have different gaps.

I know that the CC values are being received by Resolume by observing the timestamped MIDI event log in the Preferences window (MIDI Preferences tab).
What are these CC values that are received, and what is the rate of these messages?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
subpixel
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 143
Joined: Thu Jun 05, 2014 09:32
Location: Melbourne, AU

Re: MIDI - Layer Connectspecificclip failure | v6 Beta 3

Post by subpixel »

MIDI Channel 1, CC 05, absolute values in the range [0,127]. Turning knob slowly to step through every value. eg over a period of a few seconds values from 0 to 10, where the active clip might only change once or twice over those values.

Input is a loopMIDI virtual MIDI device, with data routed from a Korg nanoKONTROL v2 via MIDI-OX.

Windows 10 Pro x64.

I can generate a screenshot if you want to see the MIDI data log in the MIDI Preferences window (only just at this moment Avenue is crashing/freezing on start since a PNG load crash...)

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4568
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: MIDI - Layer Connectspecificclip failure | v6 Beta 3

Post by Zoltán »

created ticket #9855
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply