FPS drop in Advanced output

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
trekfan42
Is taking Resolume on a second date
Posts: 16
Joined: Thu Jan 19, 2017 17:32

FPS drop in Advanced output

Post by trekfan42 » Sat Mar 02, 2019 21:49

when running a dedicated output im at 60... but as soon as i try to use advanced output it goes down to 30.
utilization of the GPU is in the low 20%s.
running razer blade 15 1060

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3916
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Zoltán » Mon Mar 04, 2019 14:31

Which output are you using exactly?
If you switch on Show display info in the output menu, you can check if the connector you use actually comes from the renderer card, so the Renderer and The GFX card should be the same.
If you see the renderer being the nvidia, and the GFX card Intel integrated, then that could be the reason for your bid FPS drop.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

trekfan42
Is taking Resolume on a second date
Posts: 16
Joined: Thu Jan 19, 2017 17:32

Re: FPS drop in Advanced output

Post by trekfan42 » Wed Mar 06, 2019 17:06

I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.

If i set my screens and slices so that they go to 2 displays it chugs.

I went into nvidia and combined them in to one display 3840x1080, and then made it so my advanced out but went to just that display and my FPS went back up to 60.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3916
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Zoltán » Fri Mar 08, 2019 12:21

trekfan42 wrote:
Wed Mar 06, 2019 17:06
I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.
Yes, but which GFX card, is it the same as the renderer?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

trekfan42
Is taking Resolume on a second date
Posts: 16
Joined: Thu Jan 19, 2017 17:32

Re: FPS drop in Advanced output

Post by trekfan42 » Thu Mar 21, 2019 17:15

Zoltán wrote:
Fri Mar 08, 2019 12:21
trekfan42 wrote:
Wed Mar 06, 2019 17:06
I have a mDP and an HDMI out they show being directly connected to the GFX card.
Yes, but which GFX card, is it the same as the renderer?
Yes, In the performance window in task manager i can see the igpu is not being used, only the dgpu

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3916
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Zoltán » Thu Mar 28, 2019 19:30

If you switch on Show display info in the output menu, and enable the output should see something like this on your actual output (red arrows show what you need to keep an eye on)
Képernyőfotó 2019-03-28 - 19.27.42.png

Does the GFX card say the same GPU as the renderer?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Schaupau
Is taking Resolume on a second date
Posts: 16
Joined: Tue Aug 26, 2008 18:11

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Schaupau » Tue Apr 09, 2019 14:45

Hi there,

I am having the same Problem.
Renderer and gfx are the same.
It ist Not depending on
-Resolution of the comp
- resolution of the Output
- how big the slices are

Just advance Output and 2 Screens.
Drops down to 19fps

Any ideas?

Rtx2060
Win10
Best,
Oli

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3916
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Zoltán » Tue Apr 16, 2019 10:02

Schaupau wrote:
Tue Apr 09, 2019 14:45
I am having the same Problem.
Renderer and gfx are the same.
What kind of machine is this?
What resolutions are you running?
And which Resolume version?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
Yuckfou157
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 124
Joined: Wed Mar 28, 2012 16:02

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Yuckfou157 » Wed Apr 17, 2019 14:10

Hi, I have a 15" Razer Blade but with the 1070 in it, and had the same problems, after figgeling a lot with the settings it runs stable at 60fps no matter what, so I've made a bunch of screenshots to show the settings :)
Attachments
Nvidia.png
Nvidia2.png
Nvidia3.png
Nvidia4.png
Last edited by Yuckfou157 on Wed Apr 17, 2019 14:14, edited 1 time in total.
http://www.spikkelpaard.nl :mrgreen: Razer Blade - MBP - Arena 6 - Avenue 6 - Chaser - Showkontrol Live - APC40MKII - Novation Launchcontrol XL

User avatar
Yuckfou157
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 124
Joined: Wed Mar 28, 2012 16:02

Re: FPS drop in Advanced output

Post by Yuckfou157 » Wed Apr 17, 2019 14:13

The driver version is not the newest, but a stable one that's solid an reliable, and you have to check al windows annoying settings regarding scaling and the display, and set everything to maximum performance :mrgreen:
And as always, Master Joris did the math and knows much more...
viewtopic.php?f=7&t=15688&hilit=V+sync
Attachments
WinDisp1.png
WinDisp2.png
whitesoup60fps.png
http://www.spikkelpaard.nl :mrgreen: Razer Blade - MBP - Arena 6 - Avenue 6 - Chaser - Showkontrol Live - APC40MKII - Novation Launchcontrol XL

Post Reply