outing the resolume preview monitor via spout or NDI

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
User avatar
psytool
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Tue Jun 09, 2020 10:35

outing the resolume preview monitor via spout or NDI

Post by psytool »

How can I routing the Resolume Arena 7.2 Preview-Monitor via Spout or NDI to Ableton Live 10 , is that possible?, there is already a solution, the Master out Monitor can already be routet, but I have not yet found anything about Preview-Monitoring on the Internet or your ForumImage

edwin
Team Resolume
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 07, 2004 10:40

Re: outing the resolume preview monitor via spout or NDI

Post by edwin »

Create a Screen in the Advanced Output. Select NDI as output device for the Screen you just created.
Select the Slice of the Screen and choose 'Preview' in as 'Input Source'.
PreviewNDI.png

User avatar
subpixel
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 143
Joined: Thu Jun 05, 2014 09:32
Location: Melbourne, AU

Re: outing the resolume preview monitor via spout or NDI

Post by subpixel »

I don't know of any other sensible way besides edwin's solution.

A non-sensible way is doing region-of-interest capture of the screen positioned where the Preview window is in the Resolume UI. Has pretty serious drawbacks.

-subpixel

Post Reply