osc column number poll

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
kacur79
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Feb 12, 2015 11:03

osc column number poll

Post by kacur79 »

Hi,
I'm trying to make touchOSC interface and i'm stuck on creating text displaying number of selected column.
What is osc command for this?
i'm trying this: /composition/column/* "?" but it dosn't work.
Is there any documentation for osc commands/wildcards except looking in shortcuts/osc in Resolume?
Thanks

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4416
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: osc column number poll

Post by Zoltán »

With Resolume 7 try /composition/columns/*/selected "?"

This will return an int 1 for the column which is selected and int 0 for all the others.
You'd still need some way to process this info if you'd like this as plaintext.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

kacur79
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 5
Joined: Thu Feb 12, 2015 11:03

Re: osc column number poll

Post by kacur79 »

Thanks.
So it's not possible with TouchOSC, it's editor has only predefined tools such as sliders etc. with possibility to only add osc address.
Do you know any similar user friendly app for creating touch interface with possibility to add some logic?
For example TouchOSC has XY pad witch sends two floats and resolume only accept one.
If i could split those floats and send as two commands it would be great. I've tried with MIDI, it works but there is no precision with midi 127 range.
thanks for your help
best regards

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4416
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: osc column number poll

Post by Zoltán »

kacur79 wrote:
Wed Jun 17, 2020 16:17
Do you know any similar user friendly app for creating touch interface with possibility to add some logic?
Maybe Lemur could do that?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply