is there a "stopwatch" function in resolume?

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
Post Reply
pettypoh
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 4
Joined: Wed Jan 23, 2019 05:21

is there a "stopwatch" function in resolume?

Post by pettypoh » Sat Jan 26, 2019 16:02

hi all,

if there's a need to keep track of the timing from an external audio (example, in a live performance), is there a way to have a "stopwatch function" in resolume?

example song starts, stopwatch begins 00:00
at 00:20 (i need to press layer1 clip1)
at 00:30 (change to layer1 clip2)

in this way, the stopwatch is used a "general" reference marker to use videos to accompany a live performance

thanks

User avatar
He2neg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 611
Joined: Fri Nov 22, 2013 21:34
Location: Berlin, Germany

Re: is there a "stopwatch" function in resolume?

Post by He2neg » Sun Jan 27, 2019 11:52

I dont realy understand what you are doing there or want to achive as result...

Are you talking about timecode?
What do you want to start automatic at what time and what do you want to do automatic.



Maybe some places you find something that help you ist "fader start" and "autopilot" (with a dummy clip and a fixed duration)
Laptop: XMG P507 // Intel i7-5500 / GTX-1060 / 1tb SSD / 32gb RAM // Touch OSC / Lemur/ APC-40
~self employed AV technician / Schu.VT@posteo.de~
~Berlin~

User avatar
AngeloDV
Is taking Resolume on a second date
Posts: 33
Joined: Sat Oct 22, 2016 08:19
Location: The Netherlands

Re: is there a "stopwatch" function in resolume?

Post by AngeloDV » Sun Jan 27, 2019 20:36

This sounds like an automated process. Quick answer is no, you can't do it specifically that way in Res.

A good option is to use a sequencer that triggers it for you.
If you got a Mac you should check Vezer : https://imimot.com/vezer/
For Windows : https://ossia.io/
Image

Zoltán
Team Resolume
Posts: 3824
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: is there a "stopwatch" function in resolume?

Post by Zoltán » Sun Jan 27, 2019 22:27

Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

pettypoh
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 4
Joined: Wed Jan 23, 2019 05:21

Re: is there a "stopwatch" function in resolume?

Post by pettypoh » Wed Jan 30, 2019 03:30

Thank you all

It's actually more to keep track of the performance timing. I don't need the clips to be timed exactly because it's also dependent on audience participation, but just a rough approximate of what timecode I am within the background music.

Will go check out ossia too :)

Post Reply