Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
User avatar
gpvillamil
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 512
Joined: Mon Apr 04, 2005 03:33
Location: San Francisco, California

Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by gpvillamil »

It would be great if the Resolume UI could go fullscreen, with no window title bar or menu bar (like Ableton Live).

On Mac OS X, why not use the fullscreen app guidelines from Lion and MOuntain Lion?

On Windows, do whatever Ableton Live does.

User avatar
vj granda
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 195
Joined: Tue Sep 28, 2010 11:34
Location: Andorra

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by vj granda »

+1

ReggieUnderground
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 108
Joined: Fri Jul 20, 2012 08:15

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by ReggieUnderground »

As far as I know, OS X fullscreen apps don't play nice with multi-monitor setups. Typical behavior is all other screens (your program outputs) get blacked out. Hopefully Apple is working on a change for this, or perhaps someone running the latest Mountain Lion build could confirm if this is still an issue.

NickScale
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Mon Nov 26, 2012 13:44

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by NickScale »

+1 on fullscreen, but not using the OS X fullscreen mode.

Also the ability to fullscreen individual panels, like After Effects does when you press ` key.

User avatar
cosmowe
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1303
Joined: Fri Mar 25, 2011 10:27
Location: cologne // germany

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by cosmowe »

+1
w10 || Schenker U506 || lemur || kp3 || pulse || leap motion || magewell capture dongle

Basic
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 707
Joined: Mon Feb 05, 2007 09:39
Location: UK

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by Basic »

NickScale wrote:Also the ability to fullscreen individual panels, like After Effects does when you press ` key.
Really good idea!!! :)

+1
Resolume Avenue 3.3.3 - MBP i7, 8gb RAM - Snow Leopard (2010). Akai APC20

Joris
Doesn't Know Jack about VJ'ing or Software Development and Mostly Just Gets Coffee for Everyone
Posts: 5185
Joined: Fri May 22, 2009 11:38

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by Joris »

As I recall, you can fullscreen OSX apps by setting KIOSKMODE in the plist file.

The reason we're not implementing this in the software is that it's a relatively small feature which does not really lie in line with the core functionality of Resolume (ie fullscreen on secondary displays), but takes a *lot* of work to implement correctly on both OSX and Windows.

User avatar
Tschoepler
Is seriously in love with Resolume. Met the parents and everything
Posts: 467
Joined: Fri Mar 13, 2009 04:26

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by Tschoepler »

+1

I'll try that plist ;)
████▀ ▄█ tschoepler.net █████ zweifarbton.net █▄ ▀████

User avatar
rawdesigns
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 223
Joined: Mon Mar 04, 2013 08:22
Location: Bellingham, WA. USA

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by rawdesigns »

yeah full screen mode would be nice! I use a 15 inch laptop and its hard to see all my clips when the menu takes up half the screen :cry:
Image

User avatar
bart
Team Resolume
Posts: 2149
Joined: Wed Sep 29, 2004 10:01
Location: Resolume HQ

Re: Fullscreen UI on Mac OS X (and Windows)

Post by bart »

+!

Post Reply