Multi-camera setup through thunderbolt - how can I do this?

Bro, does your rig even lift?
Post Reply
davidzavid
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Wed Feb 27, 2019 13:35

Multi-camera setup through thunderbolt - how can I do this?

Post by davidzavid » Tue Mar 12, 2019 01:51

Hi there!

I've been trying to solve this problem for a live setup with cameras, but can't find the right answers...

This is what I need the live setup to do:

I'm building up a show with live cameras + pre-recorded videos which will be launched via MIDI or SMPTE through Resolume (I'm still trying to understand which of them are more safe from errors). At some point, I'll need to launch 6 layers of video simultaneously, 3 of them pre-recorded and 3 LIVE from the cameras onstage. All of this will have to be totally automatic through mapping being received via MIDI or SMPTE. What I'm failing to understand is the best video device to capture the live cameras through HDMI and into the mac thunderbolt. I don't want this to be a bulky system, so I need ONE video device that can receive up to 4 cameras via HDMI and that can be recognized by Resolume individually.

Does anyone have a suggestion regarding the video device that I should use for this to work?

Thank you!

Empyfree
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 249
Joined: Thu Mar 20, 2014 23:36

Re: Multi-camera setup through thunderbolt - how can I do this?

Post by Empyfree » Tue Mar 12, 2019 08:02

What resolution cameras? Three or four cameras into a quad multi-viewer, then capture the combined quad signal using one HDMI capture card (BM mini recorder etc).

Empyfree
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 249
Joined: Thu Mar 20, 2014 23:36

Re: Multi-camera setup through thunderbolt - how can I do this?

Post by Empyfree » Tue Mar 12, 2019 08:05

Have a read through this thread. It’s from a few months ago but lots of useful info (especially from Oaktown!)

viewtopic.php?f=12&t=17308&hilit=Multi+camera

Post Reply