Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
apla1297
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Fri Nov 16, 2018 23:35

Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by apla1297 »

Has anyone else tried the AJA Kona HDMI card? The one linked below to be exact.

https://www.aja.com/products/kona-hdmi

I just installed one and while it seems to be working great in the AJA control panel it is not showing up at all in Resolume. I am using Res 6.1.1. Any and all help would be appreciated.

Some side notes
- I made sure all other AJA software was closed before opening Resolume.
- I am on the latest AJA firmware.
- There is also an AJA SDI capture card in the machine that shows up just fine is Resolume.
- This is a windows 10 build.

User avatar
Vjcheshire
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Fri Mar 11, 2011 09:42
Location: Los Angeles

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by Vjcheshire »

I just got a new machine up and running with this card and I cannot see it in the sources for Resolume...

Resolume 6.1.2 with windows 10. Same issue, shows in aja with a capture, doesn't show in Res.
Image

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4425
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by Zoltán »

Looks like this is a fairly new card, and not supported in Resolume yet.
We'll look into it.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
Vjcheshire
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Fri Mar 11, 2011 09:42
Location: Los Angeles

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by Vjcheshire »

Bump. Hoping to get support for this card eventually. If not is there any similar card to this that does have support?
Image

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4425
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by Zoltán »

Vjcheshire wrote:
Thu Mar 28, 2019 21:33
Bump. Hoping to get support for this card eventually.
We're working on it.
Vjcheshire wrote:
Thu Mar 28, 2019 21:33
If not is there any similar card to this that does have support?
The Decklink quad HDMI should offer the same inputs and should work with Resolume: https://www.blackmagicdesign.com/produc ... s/W-DLK-36
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
Vjcheshire
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 56
Joined: Fri Mar 11, 2011 09:42
Location: Los Angeles

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by Vjcheshire »

Thanks for the update. Just debating on whether to return this card or not and snag another one. I primarily deal with HDMI inputs and this one seemed to be the best for its price and availability.

Unfortunately the BM card is on pre-order. May just order a hardware mixer for upcoming shows and go the USB capture with 1 4k input for now.
Image

DanielTan
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 1
Joined: Sun Mar 08, 2020 13:42

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by DanielTan »

Zoltán wrote:
Fri Mar 29, 2019 13:41
Vjcheshire wrote:
Thu Mar 28, 2019 21:33
Bump. Hoping to get support for this card eventually.
We're working on it.
Vjcheshire wrote:
Thu Mar 28, 2019 21:33
If not is there any similar card to this that does have support?
The Decklink quad HDMI should offer the same inputs and should work with Resolume: https://www.blackmagicdesign.com/produc ... s/W-DLK-36
Hi,
Is Arena 7 already support AJA Kona 4 HDMI?
Any issue with Blackmagic Decklink Quad HDMI?
Which card do you prefer?

ChrisVids
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 51
Joined: Wed Jun 02, 2010 09:58

Re: Trouble with AJA Kona HDMI Card

Post by ChrisVids »

DanielTan wrote:
Sun Mar 08, 2020 13:47
Hi,
Is Arena 7 already support AJA Kona 4 HDMI?
Any issue with Blackmagic Decklink Quad HDMI?
Which card do you prefer?
The DeckLink Quad HDMI Recorder should work with Resolume the same way as the other DeckLink-cards!

Post Reply